![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem w sieci skrypt który uploaduje plik na serwer. Wygląda on tak:
Mój problem polega na tym że nie wiem w jaki sposób nadać wgrywanemu obrazkowi taką samą nazwę jak id użytkownika który wgrywa plik (wszystko dzieje się podczas sesji a id użytkownika jest pod zmienną $id) oraz ograniczyć oprócz wagi obrazka (to już mam zrobione) również jego ysokość i szerokość (tutaj potrzebuje pomocy). Z góry dzięki za pomoc. Ten post edytował Cienki1980 27.09.2007, 21:29:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w miejscu gdzie masz funkcej move_uploaded_file
robisz tak: move_uploaded_file ( $tmpname, "sciezka/do/nowego/pliku/$id.rozszerzenie" ) zreszta zajrzyj tu Ten post edytował deirathe 27.09.2007, 19:01:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz ale jeśli chodzi o php to jestem jeszcze laikiem. Mam dopiero nie cały miesiąc praktyki. Co rozumiesz przez zmienną $tmpname? Czy mógłbyś mi to wyjaśnić na przykładzie kodu który wysłałem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'log/img/av/'.$_FILES['plik']['name']);
pisane z palca -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz ale jeśli chodzi o php to jestem jeszcze laikiem. Mam dopiero nie cały miesiąc praktyki. Co rozumiesz przez zmienną $tmpname? Czy mógłbyś mi to wyjaśnić na przykładzie kodu który wysłałem? Skoro jesteś jeszcze laikiem należało napisać na odpowiednim forum ... gdzie właśnie przenoszę Twój wątek. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Skowron dzięki
![]() ![]() ![]() Ten post edytował kemot 28.09.2007, 12:58:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:17 |