![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam okropny problem z adminem badz z cms-ami, wlasnie proboje ustalic z czym.
Mianowicie prosilem admina aby ustawic na serverze register_globals off gdyz samemu tego ani w httacces ani w php.ini zrobic nie moge, admin stwierdzil ze zmienil to ustawienia na vhoscie i ze powinno juz byc ok, mimo to cmsy stwierdzaja ze parametr jest na on, dodatkowo jak twoze skrypt phpinfo wywala mi pusta strone. Czy jest mozliwosc ze admin faktycznie mi to ustawil tylko wlsnie przez brak dostepu do php info cmsy twierdza inaczej? Dziekuje za wyjasnienia Ten post edytował it-chan 20.11.2007, 15:49:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Czy to wygąda na hydepark? Przenoszę
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie możesz na początku skryptu wyłączyć sobie register_globals(np. dodać w config.php)?
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam moderatora ze dalem do niewlasciwego dzialu, moja wina...
Co do dodawania do config.php, dodac moge, ale czy to cos da w joomli badz w modx? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli możesz zmieniać register_globals przez plik PHP to jak dasz do config.php to zadziała dla całego systemu(czyli dla całego joomla)
![]() Kod foreach ($_POST as $post_key => $post_value) { if (ereg('^([a-zA-Z]|_){1}([a-zA-Z0-9]|_)*$', $post_key)) eval("unset(\${$post_key});"); } foreach ($_REQUEST as $request_key => $request_value) { if (ereg('^([a-zA-Z]|_){1}([a-zA-Z0-9]|_)*$', $request_key)) eval("unset(\${$request_key});"); }" foreach ($_GET as $get_key => $get_value) { if (ereg('^([a-zA-Z]|_){1}([a-zA-Z0-9]|_)*$', $get_key)) eval("unset(\${$get_key});"); } ITD... Ten post edytował dadexix 22.11.2007, 21:55:18 -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie, napewno sie przyda. Co prawda zastanawiam sie jeszcze nad tym czy wybrac joomle czy modx ale jesli chodzi o globalsow to sprawa wyglada raczej tak samo.
A co do jeszcze pierwszego posta; jak wyglada z tym vhostem i ustawieniami? Jak wspomnialem komenda na wyswietlenie informacji o php wyswietla pusta strone, pewnie jakies zabezpieczenie ze strony admina - czy to moze rowniez powodowac ze skrypty twierdza iz register_globals jest wlaczone ? |
|
|
![]()
|
|
Hmm a spróbuj
Kod echo 'register_globals = ' . ini_get('register_globals') . "\n"; jeśli wyświetli się pusta stroa to znaczy że skrypt nie może sprawdzić czy RG jest włączone czy nie więc wyświetla że jest ON...
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
|
|
![]()
|
|
wyswietlilo sie " register_globals = 1 "
no trudno, musze jakos z tym zyc ; ) |
|
|
![]()
|
|
jeśli chodzi o joomla jest gdzieś sposób na wyłączenie sprawdzania czy RG jest włączone.... noo i użyjesz jeszcze skryptu
i czuj się jak z wyłączonym RG ![]() -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
|
|
![]()
|
|
jesli chodzi o php to wysiadam... ten skrypt mam umiescic w configuration.php ? gdy tam go wpisuje, niezaleznie czy na poczatku czy na koncu to po przeladowaniu strony joomla przestaje dzialac, wyswietla sie po prostu pusta strona...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Umiescilem wszystkie wpisy w configuration.php joomli, mam nadzieje ze to cos da. Dziekuje wszystkim za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:30 |