Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] Upload - jak zrobić to optymalnie, Jak wykonać serwis z uploadem fotek optymalnie.
PawelC

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Planuję zrobić serwis z darmowy hostingiem fotek, ponieważ mam domenę i serwer z dobrymi parametrami, a wykorzystuje z tego tylko 1GB transferu na miesiąc. I moje pytanie brzmi jak najlepiej zaprojektować zaplecze takiego skryptu, tak aby było to optymalnie zrobione. Rozumież że zamiast pisać strukturanie lepiej jest napisać to obiektowo, z wykorzystaniem sterownika bazy danych + kilka innych rzeczy. Chcę to wykonać optymalnie aby bez sensu nie obciążać serwera, co może doprowadzić do jego padu, a wykorzystanie do tego OOP to już jakiś krok w dobrym kierunku. I moje pytanie brzmi jak zrobić żeby było to optymalnie wykonane, czego się przestrzegać, a co wykorzystać? Zaznaczam że serwis będzie stał bardzo długo ponieważ domene mam jeszcze ważną przez pare lat, serwer to samo, przynajmniej wykorzystam możliwości serwera. Serwer ma włączoną bibliotekę GD i wiele innych, co może się przydać do tworzenia miniatur jak ktoś będzie chciał wykorzystać uploadowaną fotkę jako avatar.

Będę wdzięczny za opinie, sugestie i wasze pomysły w szczególności od osób które miały z tym do czynienie.

P.S. Jeżeli zły działa, to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.

Ten post edytował ExPlOiT 28.04.2008, 15:05:38
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:08