![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Korson- |
![]()
|
Goście ![]() |
Naprowadzcie mnie jak zrobić stronicowanie na stronie w php, nie chodzi mi o stronicowanie rekordów z bazy ale aby wczytywało tekst z plików.
np. chciałbym mieć plik humor.php, do którego bym dodawał nowe dowcipy, i chciałbym aby php wczytało tekst z pliku i utworzyło stronicowanie schemat pliku mógłby wyglądać następująco: ***** Dowcip 1 ***** Dowcip 2 etc. byłbym wdzięczny za wszelką pomoc :-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 3 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzielisz plik za pomoca explode:
Pozniej robisz sobie limit np. 7 dowcipow na strone, oraz wczyttujesz numer strony.
Pamietaj aby sprawdzac stosunek ilosci dowcipow do numeru strony
Ale nad ostatnim kawałkiem kodu bedziesz musial troszke pomyśleć ![]() Skrypt pisany "z palca" ![]() Ten post edytował pEbE 26.03.2006, 14:01:13 |
|
|
-Korson- |
![]()
|
Goście ![]() |
to co napisałeś ma być w jednym pliku czy w kilku?? i co oznacza $tresc_pliku bo niesety nie wiem :-( i co ma się znaleść w ostatniej cześci skryptu
dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz się troche wyśilić i pomyśleć
![]() zapisywać muszisz tak:
wtedy strukturę pliku będziesz miał następnująca: dowcip1*****dowcip2*****dowcip3*****..... i teraz otwierasz plik:
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
-Korson- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam coś takiego:
wyświetla mi to pierszy dowcip, ale co mam zrobić abym miał drógą stronę i na niej wyświetlił się rekord drógi, a na trzeciej stronie 3 rekord :?: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Korson @ 2006-03-26 15:40:50) Mam coś takiego:
wyświetla mi to pierszy dowcip, ale co mam zrobić abym miał drógą stronę i na niej wyświetlił się rekord drógi, a na trzeciej stronie 3 rekord :?: Musisz zrobić coś takiego
Ale to nie ma ograniczenia... więc sam musisz je zrboić Pisane z palca. Ten post edytował Master Miko 26.03.2006, 17:21:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawartość pliku index.php
W pliku dane.txt zawartość powinna być następująca:
Dzięki za pomoć :-) bez Waz bym tego raczej nie wymyślił i pasuje się chyba pochwalić rezultatami dla reszty takich łebków jak ja ;] ![]() Ten post edytował Korson 28.03.2006, 19:04:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:29 |