![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , na wstępie powiem że może nie od zera bo przeczytałem już jedną co prawda niewielką książkę ale jakieś tam podstawy mam , mam też trochę starsze wydanie "Php i mysql tworzenie stron www vademecum profesjonalisty", a mianowicie wydanie 2.
Dostałem już odpowiedź jakie książki dalej tylko teraz pozostaje jeszcze kilka pytań i porad od was bo często mówicie o błędach i chaosie który w skryptach robią samouki więc chciałbym skoro jeszcze jestem na takim poziomie wiedzieć na co mam uważać , jak dobrze pisać skrypty |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na nic, po prostu programuj. Najlepiej kilka godzin dziennie, codziennie.
@down Jedyny sposób żeby być dobrym programistą to programować. Rozumiem że nie wiesz o czym mówię, ale może z czasem ogarniesz. Ten post edytował emp 26.04.2010, 18:16:18 -------------------- Temat zamykam i przenoszę do Bangladeszu.
To jest wiadomość śmierci jeśli ją czytasz to znaczy że pozostało ci 30 sekund życia, więc lepiej zacznij się modlić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na nic, po prostu programuj. Najlepiej kilka godzin dziennie, codziennie. może bez maniaczenia ;p na początek radziłbym ci się nauczyć html, potem stopniowo wplatać w to php, oczywiście jeżeli nie interesuje cię tylko php poczytaj jakieś podstawowe tutoriale, pomagaj trochę na forum i ogarniesz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat skoro jeszcze jestem na takim poziomie wiedzieć na co mam uważać , jak dobrze pisać skrypty Ponieważ sama nauka języka (instrukcji, OOP itd.) to jedno, to ja poradzę Ci, byś od początku wyrobił sobie odpowiednie nawyki: - pisał czytelnie: używał wcięć, odpowiednie konwencji kodowania (wybrał jedną i się jej trzymał) - używał konsekwetnie jednego sposobu nazywania zmiennych oraz klas i funkcji/metod - nauczył się poprawnie komentować kod, np. zgodnie z dokumentacją w formacie phpDocumentor'a Reszta to kwestia nauki i ćwiczeń, ale wiem z autopsji, że te trzy punkty często sprawiają najwięcej kłopotu i wymagają dużej konsekwencji. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wplatać HTML'a w skrypty, bo to od tego dopiero bałagan się robi
![]() -------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jeszcze z jakich programów używacie do pisania ?, tylko darmowych raczej ...
![]() ![]() Ten post edytował Renamon 28.04.2010, 18:19:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jest o tym temat , poszukaj.
Netbeans , eclipse, notepad++, notatnik, gedit itd... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 3 Dołączył: 16.01.2009 Skąd: lubelskie Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
najlepiej czytać to forum, a z czasem zacznie sie wszystko powoli ogarniać
![]() dorzucił bym jakis lokalny serwerek do tego np. wamp'a ![]() Ten post edytował micha12344 28.04.2010, 19:55:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:40 |