![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
NIezabardzo sobie radze z regularnymi. mam taki kod $content_oryginal = preg_replace( '%\[\[Grafika:(.*?)\]\]%e', 'getimage("$1")',$content_oryginal); dziala prawidlowo, jednak czasami w obrebie [[Grafika: terefere ]] trafia sie drugi nawias kwadratowy np [[Grafika: [[terefere]] i terefere ]] i w tym przypadku sie kopie, poratuje ktos pomocą.. z góry dzieki -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeanalizuj sobie to wyrażenie i dostosuj do własnych potrzeb. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe
Wywala mi w kosmos apacha ![]() -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zamień \\S* na \\s* - podczas pisania włączył mi się Caps i zapomniałem to poprawić.
2. Sprawdź, czy taki kod, jaki podałem w poście wyżej zadziała. Jeśli też wywali apache'a, to podaj wersję serwera www i interpretera PHP. 3. Żeby preg_replace wywołało jakąś funkcję musisz dodać "e" do modyfikatorów wyrażenia (czyli powinno być: sie). Ten post edytował Kicok 10.07.2007, 12:13:02 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
eh dalej to samo,
PHP 4.4.4 mysql 4.0.26 apache 2.2.23 Testuje lokalnie na Viscie. Mozna tez pozbyc [[ ]] wewnatrz [[ ]] mysle ze to latwiejszy sposob ale nie udaje mi sie wymyslic kodu mimo to ![]() a będę pisał monologi, co mi tam, rozwiązałem sobie tak
-------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:46 |