![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Czy jest możliwość żeby po wpisaniu adresu np. www.xxx.cba.pl automatycznie otwierało się www.xxx.cba.pl/glowna.php ? Obecnie żeby wywołać główną stronę muszę właśnie użyć www.xxx.cba.pl/glowna.php . Natomiast po wpisaniu www.xxx.cba.pl wyskakuje mi panel administracyjny. Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku index.php umiesc
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tylko index.html Po umieszczeniu w nim tej funkcji dalej jest to samo. Może powinienem przerobić ten plik na index.php??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panel administracyjny wyskakuje Ci dlatego ,że w katalogu głównym aplikacji serwer domyśnie szuka pliku:
Zamień nazwę glowna.php na index.php ,a wszystko ruszy po wpisaniu podstawowego www.xxx.cba.pl -------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tylko index.html Po umieszczeniu w nim tej funkcji dalej jest to samo. Może powinienem przerobić ten plik na index.php?? Tak, powinieneś, pliki z rozszerzeniem .htm/.html nie wykonują operacji PHP -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz poznam4.yoyo.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale wy mu kręcicie. zrób plik .htaccess wpisz w nim:
Kod DirectoryIndex glowna.php i już po sprawie tam gdzie glowna.php wpisz swoją nazwę pliku Ten post edytował maxil 22.02.2010, 20:44:03 |
|
|
![]()
|
|
Zadziałało gdy zmieniłem nazwę glowna.php na index php oraz w index.html wpisałem header('Location:index.php')
Maxil radził żebym stworzył plik .htaccess. Być może zadam banalne pytanie - jak go stworzyć? Jakie ma rozszerzenie, bo na plik tekstowy raczej nie wygląda? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po kropce czli . htaccess" to jest plik to tak jak mozesz sobie wyobrazic rozszezenie. Wlacz w w siebie w gornym pasku w moim komputerze opcje folderów, zobacz, i pokasz rozszezenia. Wten sposób bedziesz widział rozszezenia plików. Jak zaloczysz nowy plik tekstowy to bedziesz mogł zmienic rozszezenie na . htaccess . A tylul pliku pusty. Otczytasz go przez notatnik. a co masz wpisac to poszukaj w gooole albo bing.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 5.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:05 |