![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak napisać skrypt który pobierze rekordy z bazy mysql (tabela: menu i podkategoria) i posegreguje je do tablicy.
Menu ma wyglądac tak: -Strona główna +podkategorii Nie zawsze główna kategoria ma pod kategorię. Musze uzyskac coś na wzór:
Bardzo proszę o pomoc. -------------------- Tutoriale Maya
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jak wyciągasz dane z mysql-a to czemu tam ich nie posortujesz?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyne co mi przychodzi do głowy to rekurencja.
Bez struktury bazy raczej nic innego się nie da wymyśleć. -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No rekurencje mam już w smarty....
Muszę tylko wysłać odpowiednio sformatowaną tablice. Nie wiem jak wysłac w tablicy (Strona głowna, Kategoria, Podkategoria, Podkatgoria, Kategoria) -------------------- Tutoriale Maya
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane z tabeli musisz pobierać rekurencyjnie, aby mieć tak jak chcesz.
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
ok. Może mnie ktoś naprowadzci jak je pobrac?
-------------------- Tutoriale Maya
|
|
|
![]()
|
|
Czytaj co piszę!
Bez struktury tabeli będzie ciężko. -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:42 |