![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--TomekS-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hej, mam maly problem z mala wyszukiwarka
Uzywam formularza, ktory wysyla metoda post wartosci gracz1 i gracz2 do pliku szukaj.php gdzie te wartosci sa przyjmowana za pomoca
Zalozmy ze z formularza plik szukaj.php dostal takie wartosci gracz1=Marek gracz2=Janek Dodalem tez 3cia wartosc ktora w tym przypadku bedzie MarekJanek W pliku var.php mam ustawione wartosci: $MarekJanek = "5min 2sec"; $MarekStefan ="4min 3sec"; itd Teraz chcialbym, zeby jako rezultat w pliku szukaj.php znalazla sie nie wartosc $czas (MarekJanek) ale wartosc $MarekJanek (5min 2sec) wyszukana z pliku var.php Niestety moja wiedza php tego nie obejmuje ^^ Proslilbym o pomoc, z gory dzieki ![]() ------------------------- dodałem [tag] do tematu ponieważ padły już odpowiedzi na przyszłość pamiętaj, że dodawanie [tag]u należy do Ciebie ~Cienki1980 |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Puciek 25.08.2007, 04:58:50 -------------------- |
|
|
--TomekS-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hej Puciek, dzieki za szybka odpowiedz, problem dalej nie zostal jednak wyjasniony.
Uzywajac Twojego kodu, strona zwraca mi wartosc MarekJanek, nie wyszukuje z var.php zmiennej o nazwie MarekJanek i nie zwraca jej wartosci. Moze to wczesniej zle opisalem, przepraszam. Mam nadzieje ze wiesz teraz o co mi konkretnie chodzilo ![]() Pozdrawiam i czekam na odpowiedz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Az musialem przeczytac twoj post pare razy i odpalic ten kod na localhoscie.
zwraca "5min 2sec", zwroc uiwage na "$$" w echo. -------------------- |
|
|
--TomekS-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hej
![]() Kod dziala ale z gory przypisales wartosci
a z zalozenia skrypt ma je pobierac metoda POST z formularz z poprzedniej strony. Sa tam 2 dropdown listy z opcjami - Marek, Andrzej, Jan, Stefan itp . Zamiast zwrracac MarekJanek, StefanAndrzej itp chcialbyw zeby znalazl sobie stala o takiej nazwie i zwrocil jej wartosc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostałeś rozwiązanie jak podać wartość zmiennej stworzonej wg podanego przez Ciebie przykładu .... a Ty chcesz cały kod, który odczytałby zawartość POST i odczytał wartość z pliku.
Gotowców na forum nie uświadczysz ( chyba że ktoś jest nadgorliwcem ) a jedynie pomoc. Wykaż trochę inwencji spróbuj sam coś zrobić, a jak nie będzie szło pisz ... pomożemy na pewno. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 9 Dołączył: 26.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie prościej zrobić sobie arraya?
potem to sobie ładnie foreachować. Pamiętaj myśl globalnie, bo potem przy ewentualnej rozbudowie zamotasz się. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:45 |