![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Sylver- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hej, nie bardzo mogę sobie z tym poradzić. Mam taki plik z danymi:
Kod a,User1,haslo1,costam1 a,User2,haslo2,costam2 o,User3,haslo3,costam3 o,User4,haslo4,costam4 a,User5,haslo5,costam5 o,User6,haslo6,costam6 Mam też do tego skrypt, który wyświetli i ułoży te linijki, których pierwsza litera to 'o'.
I teraz mam taki problem. Chciał bym, aby po każdym wyświetleniu danych, ukazał się link po którego naciśnięciu, zmieni się pierwsza litera 'o' na literę 'a' (w tej linijce z której wyświetlone były dane i przy których był ten właśnie link). Nie wiem za bardzo jak to zrobić, mógł by mi ktoś pomóc? z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz w parameterze linku przesyłać numer linii którą zmieniasz, i w skrypcie zmieniającym wartość pobierać wszystkie dane i podmieniać tą jedną linijkę. Ew. pokombinować tak żeby przeszukać plik do odpowiedniej linii i tam podmienić.
No ale taki skrypt z numerami linijek nie jest do końca bezpieczny - jeśli dane zmienią się w trakcie to może sięokazać że zmieniona została nieodpowiednia linia. Dużo łatwiej by to było zrobić na bazie danych. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:39 |