![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba ostatni problem jaki napotkałem! Przynajmniej na tym etapie edukacji
![]() Czy ktoś spotkal się z tym że polecenie ?id= nie działa?
Na starcie wczytuje strone "tresc/glowna.html" ale po naciśnięciu na link juz nic nie robi! Co znowu skopałem? ![]() Jakiekolwiek sugestie mile widziane ![]() -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no bo ty masz wyswietlanie tylko wtedy gdy id jest puste a pozatym lepiej do tego uzyc
Musissz dodac takie cos
Ten post edytował dawhol 5.08.2006, 19:57:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeanalizujmy.
Masz plik:
Sprawdzasz czy zmienna $id jest pusta. Jeżeli tak wczytujesz plik 'tresc/glowna.html'. Na końcu wyświetlasz linki. Niestety problem tkwi w tym, że nie zadeklarowano co dzieje się w przypadku gdy zmienna != (nie jest równa) jakiejś wartości, to znaczy gdy posiada jakąś wartość. Rozwiązaniem powinna być zmiana początku skryptu:
Zastrzegam że móimy o przypadku, w którym włączona jest opcja register_globals w plioku php.ini, kóra odpowiedzialna jest za rejestrowanie do zwykłych zmiennych odpowiedników ze zmiennych typu $_POST, $_GET itp. W przeciwnym wypadku aby skrypt działał należy zamienić '$id' na '$_GET['id']' Ten post edytował MagnuM 5.08.2006, 20:18:17 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiecie co żedna z tych opcji nie działa jest dokładnie to samo
![]() ![]() Moze to coś jeszcze innego? -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli te pliki są w tym samym katalogu, to masz wyłączoną opcję register_globals, o której już wspominałem. Jak nie będziesz czytał całych wiadomości to nigdy nie rozwiążesz swoich problemów. Myślę, że to jest właśnie Twój problem.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Coż MagnuM miałeś racje! Działa bez problemu! Niestety nie wiedziałem że jeśli te pliki są w tym samym katalogu to register_globals jest wyłączona i dlatego nie sprawdziłem! Ale fakt że mogłem!
Dzięki za porade! -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:53 |