![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak napisać założenie if..
jeśli $tablela = 'kupno' { cośtam; }else{ cośtam; } ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 3 Dołączył: 4.07.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Manual: http://pl.php.net/manual/en/control-structures.if.php Ten post edytował maskelyn 31.03.2008, 22:00:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki !
Kurcze..niby nie wyświetla błędów a nie działa..sprawidzłby ktoś tak na szybko..czy nie ma błędów w podstawowych komendach itp. ?
Wszelkie wskazówki mile widziane ![]() Ten post edytował mihipoznan 31.03.2008, 22:20:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszelkie wskazówki mile widziane ![]() Zacznij nam dawać wskazówki i powiedz co nie działa .. albo jak ma działać. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Nie usuwa ani nie aktualizuje pól.. bo chciałem zrobić tak że:
-jeśli tabela=kupno to aktualizuje pola tylko w tabeli kupno a jeśli jest równa sprzedaż to dodaje te wartości do tabeli sprzedaż i usuwa z kupna.. a po wypełnieniu formularza nic się nie dzieje w bazie.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ogolnie kod mi sie nie podoba i rozpisywac sie nie bede. Tak na szybko:
...WHERE 'kupno' = '".$_GET['kupno']."'" Przeciez tu porownujesz tekst z tekstem. A chyba powinienes porownywac zawartosc kolumny z tekstem, nie sądzisz? ...WHERE kupno = '".$_GET['kupno']."'" -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
racja, dzięki.. poprawiony kod..ale nadal nie działą...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozbądź się HTTP_SESSION_VARS i korzystaj z SESSION ..... no i naucz się debugować. Sprawdź czy są spełnione warunki ( podpowiadam >> echo "jakas tresc"; w odpowiednie miejsce ).
Sprawdź jaką postać mają zapytania do bazy ( kolejna podpowiedź >> echo "a tutaj całe zapytanie "; albo wykorzystaj mysql_error()); -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Dlaczego pozbyć się HTTP_SESSION_VARS ? niebezpieczne?
A więc..sprawdziłem czy if działa i działa.. zrobiłem na razie samą aktualizację ale nie aktualizuje..
Ten post edytował mihipoznan 1.04.2008, 21:24:54 |
|
|
![]()
|
|
Dlaczego pozbyć się HTTP_SESSION_VARS ? niebezpieczne? Bo HTTP_SESSION_VARS tak jak i HTTP_POST_VARS jest przestarzałe i już od dawna się od tego odchodzi i stosuje $_SESSION i $_POST Dobrze że wiemy już , że wchodzi do odpowiedniego warunku. Teraz druga część debugowania .. albo wyświetl sobie zapytanie które starasz się wykonać w bazie, może na pierwszy rzut oka zobaczysz co jest źle .. albo wykorzystaj mysql_error() żeby od razu się dowiedzieć co jest nie tak w zapytaniu. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
I takie pojawia się takie coś..
kod strony
.. :/ i połączenie :
Doszukiwałem się błędów i nie ma bata no.. Ok, problem rozwiązany - nie przekazałem dobrze zmiennej kupno ![]() ![]() Ten post edytował mihipoznan 1.04.2008, 22:03:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 09:40 |