![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc moze moj problem dla wielu z was wyda sie byc bardzo glupi ,ale ja naprawde jestem jeszcze strasznie ciemny w te klocki. Otoz ostatnio zakupilem ksiazke pt. "php i MySQL Tworzenie stron WWW" wydawnictwa helion (bydle ponad 900 stron). Pracuje na serwerze domowym (krasnalu 2.7). W jednej z pierwszych lekcji w w/w ksiazce widnieje taki oto skrytp php
Kod <html> <head> <title>Czesci samochodowe Janka — wyniki zamówienia</title> </head> <body> <h1>Czescici samochodowe Janka</h1> <h2>wyniki zamowienia</h2> <?php $ceny =array ( 'Opony'=>100, 'Olej'=>10, 'Świece Zaplonowe'=>4); while ($element = each($ceny)) { echo $element['klucz']; echo'-'; echo $element['wartosc']; echo '<br/>'; } ?> </body> </html> Problem polega na tym ze on nie dziala Po 1 nie ma polskich znakow.... zamiast Ś wyswietla sie kwadracik itp. ... pozatym sam skrypt nie dziala czyba ze zamiast ['klucz'] wpisze sie ['key'] a zamiast ['wartosc'] ['value']....i nie wiem czy to sa jakies bledne(?) spolszczenia czy moze musze jakos cos pozmieniac w konfiguracji serwera.....niestety tych spolszczen jest tam wiecej 'kolumna' 'rzad' itp i dalej nie znam ich odpowienikow .....plz hlp Ten post edytował BlindOBS 18.07.2006, 11:13:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 13:28 |