![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym zabrać się za pisanie skryptu ( lub skorzystać z gotowego), który otwierał by jakoś strone www np. fotka.pl i pobierał dane np. skąd pochodzi dana osoba. Czyli konkludując pobierał określone dane z danej strony do której mam prawa tylko usera globalnego ( czyli nie mam dostępu do bazy mysql etc.). Czy przez otwieranie strony przez fopen mogę osiągnąć taki efekt, aby pobrać określoną daną do skryptu? Z góry dziękuję ;]. BTW. Przeszukałem prewencyjnie forum i nie znalazłem podobnego tematu (może te kluczowe moje słowa ![]() Ten post edytował RAFpl 6.03.2006, 21:56:52 -------------------- NIE TRZEBA BYĆ ŚWIETYM, ABY RATOWAĆ ŻYCIE - WYSTARCZY BYĆ CZŁOWIEKIEM!
------------------------------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stronę możesz wczytać fopen. Pamiętaj, że jeśli jest to strona.php to wczytujesz nie skrypt, ale wynik wygenerowany przez serwer (źródło strony). Natomiast do wyciągania jakiejś treści z źródła strony możesz użyć preg_match.
Powodzenia ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm.. koledze tez chodzi o to, ze potrzebne jest bycie zalogowanym, bo inaczej skrypt przezuca do jakiejs streony bledu (znamy to, w koncu to programujemy).. ja sam mialem problem z tym... i szczerze mowiac nie zrealizowalem pomyslu... niby biblioteka CURL ma w tym pomoc, ale nie rozumiem jej... moze ktos zna jakis tutorial, latwy, zrozumialy.. "dla ludzi"?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heheh zapomniałem, że do Fotki.pl trzeba się zalogować (tutaj przepraszam za moją "polską dokładność" - moja gafa
![]() ![]() ![]() EDIT: CURL również nie dokońca rozumiem ![]() Ten post edytował RAFpl 6.03.2006, 23:56:33 -------------------- NIE TRZEBA BYĆ ŚWIETYM, ABY RATOWAĆ ŻYCIE - WYSTARCZY BYĆ CZŁOWIEKIEM!
------------------------------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może ktoś jeszcze podpowie, czy jest jakaś metoda na wyciąganie informacji z treści stron WWW (tego co widać w przeglądarce) wegenerowanych np. przez php?
-------------------- Sklepy Online
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:03 |