![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-kina0- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czesc
mam przypuscmy taka klase:
Nie moge sobie poradzic z rozwiazaniem mojego problemu. Otoz metoda pokaz_strone zawiera argument $id_strony Jak mozna zrobic aby ten argument byl opcjonalny? jezeli podam ten argument to zostanie wyswietlona metoda pobierz, a jezeli nie to wyswietli sie inna metoda. Bo w moim wypadku gdy nie wpisze argumentu wyswietla sie error Missing argument...... Jakies pomysly?
Powód edycji: Dodałem bbcode. /webdicepl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w przypadku normalnych f-cji:
EDIT: @webdicepl: z tym, że trzeba zdefiniować domyślną wartość zmiennej - inaczej wywali nam errora ![]() Ten post edytował Crozin 2.05.2008, 10:12:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Po pierwsze, popraw swój post, pod względem języka polskiego oraz uzycia BBCode.
Po drugie, poczytać tutaj: http://pl.php.net/manual/en/functions.argu...guments.default Po trzecie:
-------------------- |
|
|
-kina0- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki za przypomnienie, proszę o przyznanie 'pomógł'.
ps. Ostatnio w php pisalem około 1,5 roku temu, teraz wlasnie sobie przypominam 'jak to jest' ![]() |
|
|
-kina0- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niestety jako gosc nie moglem edytowac BBcode, przykro mi.
Musze sie zarejestrować. // Zapomniałeś zamknąć tag bbcode, więc zapewne wiesz o co chodzi i Cię nie upominałem, // ale na przyszłość staraj się nie pisać pod własnymi postami. // ~webdicepl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.05.2025 - 10:06 |