![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
chciałbym poprzez formularz i pola checkbox zapisywać dane do mysql. Problem w tym że nie wiem jak zrobić aby (po odczytaniu danych z mysql) pola były zaznaczone/odznaczone w zależności od stanu w jakim zostały zapisane. Na razie ograniczyłem się do samego formularza i POST wygląda to tak: Kod <?php if (isset($_POST['iWybor1'])) { echo ('Wybor1 istnieje<br>'); $iWybor1=$_POST['iWybor1']; } if (isset($_POST['iWybor2'])) { echo ('Wybor2 istnieje<br>'); $iWybor2=$_POST['iWybor2']; } ?> <form action="<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]); ?>" method="POST"> Wybor nr1 <input type="checkbox" name="iWybor1" value="<?php echo $iWybor1; ?>" /> <br><br> Wybor nr2 <input type="checkbox" name="iWybor2" value="<?php echo $iWybor2; ?>" /> <input type="submit" value="OK" /> Dane są przekazywane bo napisy zostają wyświetlone ale checkboxy nie zostają w takim ustawieniu jak przy zapisywaniu, dlaczego tak się dzieje? Grzebałem już trochę w google no i dalej nie wiem jak to zrobić. Ten post edytował lukasamd 24.07.2007, 15:38:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Właśnie o to mi chodziło, nawet nie muszę korzystać z isset. Dziękuję bardzo.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:52 |