![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik szablonu zapisuje się na serwerze po wypełnieniu formularza itd. Mam osobne okienko w którym działa sobie pływająca ramka, w obrębie której wyświetlane są wpisy gości. Kod zapisu szablonu jest następujący: Oczywiście jest to w skrypcie php, pominę klamry
Kod // zmienne z formualrza $nazwa = $_POST['nick']; $tresc = $_POST['wiadomosc']; $tematek = $_POST['temat']; $name = $nazwa; $message = $tresc; $topic = $tematek; $zapisywane_wypowiedzi =" <html><head> <title></title> <link REL='stylesheet' href='bic.css' type='text/css'> </head> <body bgcolor='black'> <table border='0' align='center' valign='top' bgcolor='black'> <tr><td width='600' height='100' align='left' valign='top'> <div class='temat'>temat: $topic </div> <hr color='cornflowerblue' width='400' size='1'/> <div align='left' valign='top'> <div class='tresc'>$message</div> </div> <hr color='cornflowerblue' width='60' size='1' align='right'/> <div align='right' class='podpis'>napisał : $name</div> </td></tr></table> </td></tr></table> <br><br> </body</html> "; Kod // zapis do pliku $plik = fopen('bicwyp/bic.html',"a"); fwrite($plik, $zapisywane_wypowiedzi); fclose($plik); W drugim pliku mam właśnie tą ramkę w której ma się pojawiać szablon zapisany jak powyżej. Kod <table border='0' align='center' valign='top' bgcolor='cornflowerblue'> <tr><td width='670' height='150' align='center' valign='top'> <iframe src='bicwyp/bic.html' width='600' height='200' align='center'>Twoja przeglądarka nie akceptuje ramek</iframe> </td></tr></table><br> Na serwerze lokalnym odczytywane są wpisy bez problemu, nie na FTP ![]() ![]() thx To mi jedna działa prawidłowo ![]() No ale to chyba tego, że działam na free serwku ![]() Ten post edytował pjamorski 7.02.2008, 19:13:52 -------------------- Chęci to nie wszystko, trzeba działać. B. Lee |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:34 |