![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpadłem na pomysł, żeby zamieniać polskie znaki na znaki w formacie ASCII. Wtedy każdy MySQL dobrze będzie odczytywać znaki. Czyli "Ó" zamienia na Ó To znaczy ma zamieniać, ale coś jej nie wychodzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Moglibyście zajrzeć i zobaczyć co jest nie tak?
Objawy, że nie dziala sa takie, że po przekonwertowaniu stringa przez tą funkcję $string=odwrócony znak zapytania w mysql... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2005 Skąd: Białowieża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod mixed str_replace ( mixed $search, mixed $replace, mixed $subject [, int &$count] ) Zła kolejność argumentów. Poza tym po co zamieniać Ó na Ó? x) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Thx, o to chodziło, tylko, że niestety nie wszystkie litery mi zamienia. A co do tego, żeby niby zamienia Ó na Ó to tak tutaj wygląda, bo nie wyswietla formatu: "& # 281;". Zmieniłem parametry w funkcji, ale litery: ą, Ą, ź, Ź, ś, Ś nie zamieniają się :/ Wiecie może jaka może być tego przyczyna?? Kodowanie w skrypcie mam na iso...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:16 |