![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-021EM- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,mam problem dotyczący kodu logowania.Chce uizyskać coś takiego iż:
Mam eleganckie logowanie.Po błędnym wprowadzeniu hasła /loginu wyświetla sie napis "złe hasło" ,ale po jego prawidłowym wpisaniu sktypt ma mnie przekierować do strony która jest dostępona tylko gdy wpisze poprawne hasło. W pliku admin.php mam oczywiście <form name="form1" method="post" action="admin/checkpass.php"> i tak dalej. w pliku checkpass.php mam :
w configu mam zmienne z hasłe i loginem oczywiście. wszystko super ,cacy,extra,cool ale niewiem jaki wstawić kod żeby strona ok.php wyświetliła się tylko po wpisaniu prawidłowych danych. Kolega mi podsunął taki kodzik :
niestety on niedziała:( z góry dziękuje za wszelką pomoc. pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-021EM- |
![]()
|
Goście ![]() |
po wpisaniu prawidłowego hasła wyświetla sie pusta strona a na niej :
a po wpisaniu urla pliku bez zalogowania się ,wyświetla :
jeszcze jedno pytanko : co zrobić żeby skasować te kody? poprostu żeby po wpisaniu wyświetliła sie pusta strona na której poźniej umieszcze linki a po próbie podglądu tekst You are not authorized to view this page ? błagam o pomoc pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszesz, że nie działa, a ja widzę, że wszystko jest działa jak 'talala' (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Czy o to chodziło? |
|
|
-021EM- |
![]()
|
Goście ![]() |
niezupełnie...
wpisuje kod do pliku do którego ma przekierowywać (ok.php) po poprawnym wpisaniu po wpisaniu poprawnego hasła wyświetla sie: ten napis zostanie wyswietlony niezalogwanym uzytkownikom ten napis zostanie wyswietlony wszystkim uzytkowniko wyogowywuje się i wchodze poprzez wpisanie adresu pliku localhost/admin/ok.php i znów sie wyświetla: ten napis zostanie wyswietlony niezalogwanym uzytkownikom ten napis zostanie wyswietlony wszystkim uzytkowniko chyba ja coś źle robie... licze na dalszą pomoc:( |
|
|
![]()
|
|
Do stu tysięcy połamanych masztów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
Zobacz na ten przykład:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:16 |