![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, tak jak w temacie chciałbym zrobić prosty licznik, który miałby za zadanie liczyć kliknięcia w odnośnik do innej strony. Chodzi mi o to, aby licznik, zliczał kliknięcia w jeden jedyny link/odnośnik....
Przykład: Kod Link (tutaj liczba) Proszę o jakieś wskazówki.... Ten post edytował Forgoot 2.02.2007, 09:49:46 -------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
Zapraszam: www.Przerosl.com.pl ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też bym chciała coś takiego! Może mi ktoś napisać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Link zamiast prowadzić do strony docelowej, niech prowadzi do Twojego skryptu, w którym wykonasz odpowiednie działania do bazy i przekieruje na dany link.
Czyli tworzysz tabele z linkami, gdzie będzie też pole w którym będziesz zapisywał ilość kliknięć. W linku do Twojego skryptu podasz ID rekordu z interesującym Ciebie linkiem. W skrypcie wyciągniesz dane zwiększysz znacznik, zapiszesz do bazy i przekierujesz klikającego na docelową stronę. Jeżeli nie baza to możesz pobawić się na plikach. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wolałbym zrobić to na plikach txt, nie na sql'u.
-------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogłby ktoś napisać taki skrypt? Przepraszam, ale moja wiedza na temat php jest nikła!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Klikasz w link (adres docelowy przechowujesz w np. zmiennej)
2) Przekierowuje do funkcji 3) Funkcja otwiera plik .txt i znajduje odpowiednie miejsce z liczbą kliknięć dla tego linku 4) Znalezioną liczbę pobiera do zmiennej i powiększa o 1 5) Wysyła nowe dane do pliku 6) Zapisuje plik 7) Przekierowuje pod normalny adres 8) Pobierasz z pliku .txt odpowiednie dane 9) Wyświetlasz je obok czegoś tam Ten post edytował Lee 1.02.2007, 18:43:21 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
Może być coś takiego?
click.php
index.php
//edit Mam jeszcze jedno pytanie. Chciałbym umieścić mój skrypt na stronie opartym o autorski CMS. Niestety wygląd strony jest zrobiony na zasadzie skórki opartej o html :/ Wiec jak includuje na stronie to pokazuje sie na stronie tylko: Wirtualna Polska [ Odsłon: ] Może dałoby się wstawić ten licznik za pomocą JavaScript'u? nie zmieniajac przytym php? Ten post edytował Forgoot 2.02.2007, 10:56:13 -------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
|
|
![]()
|
|
Mi kod forgoot'a nie działa, jakieś błędy się pokazują !
|
|
|
![]()
|
|
Prawdopodobnie nie masz utworzonego pliku click.txt! Musisz go utworzyć, aby skrypt działał poprawnie i nie wyskakiwały błędy...
-------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
|
|
-DUDEK18- |
![]()
|
Goście ![]() |
A napiszcie jak wstawić ten licznik
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest taki prosty licznik kliknięć w link
PHP Click Counter Wpisuje ilość kliknięć do pliku txt. Posiada także panel. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładamy plik licznik.php, plik read.txt oraz katalog "liczniki" (o przywilejach 777) Ponadto na testowej stronie umieszczamy następujący link:
<a href=licznik.php?dn=read.txt>czytaj to</a>
dane pobierasz w ten sposob: Ten plik pobrano: <? include("liczniki/readme.txt.n"); ?> razy. Ten post edytował MajareQ 17.02.2008, 18:59:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 10:14 |