Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [php] Kompilacja skryptu pod .exe ?, skrypt php jako program wykonywalny
gluchy8
post 30.01.2014, 15:22:11
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 18.07.2007

Ostrzeżenie: (10%)
X----


Witam,

Potrzebuję skompliować system/skrypt w PHP/SQL do programu wykonywalnego.

Chciałbym aby można było uruchomić skrypt oparty o serwer HTTP oraz bazę MySQL z poziomu pliku .EXE

Po uruchomieniu .exe powinna się otworzyć kitowa przeglądarka (bez paska adresu) ładująca skrypt z localhost skompilowanym razem ze skryptem.

Proszę o poradę jak się do tego zabrać, wiem że coś takiego jest możliwe bo pobrałem kiedyś taką 'aplikację' stworzoną w php.

Pozdrawiam,
K
Go to the top of the page
+Quote Post
timon27
post 30.01.2014, 20:00:01
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 578
Pomógł: 69
Dołączył: 15.04.2007
Skąd: Wrocław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pobrałeś aplikację napisaną w php.
Ale to nie oznacza że kompilator obsłuży wszystko to co serwer.

Jedynym znanym mi kompilatorem jest:
bambalam
http://www.bambalam.se/bamcompile/

Ten post edytował timon27 30.01.2014, 20:00:16
Go to the top of the page
+Quote Post
szajens
post 2.02.2014, 01:53:48
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 149
Pomógł: 4
Dołączył: 3.01.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A mi znów przydałaby się taka mini przeglądarka coś co kolega potrzebuje ale żeby było to nie z localhostu tylko z adresu internetowego. Może można jakoś przerobić np chrome?

EDIT: A jak robi to google?

Ten post edytował szajens 2.02.2014, 13:20:30
Go to the top of the page
+Quote Post
timon27
post 3.02.2014, 18:14:06
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 578
Pomógł: 69
Dołączył: 15.04.2007
Skąd: Wrocław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(szajens @ 2.02.2014, 01:53:48 ) *
A mi znów przydałaby się taka mini przeglądarka coś co kolega potrzebuje ale żeby było to nie z localhostu tylko z adresu internetowego. Może można jakoś przerobić np chrome?


Stwórz plik tekstowy z zawartością:
  1. <body style='padding:0;margin:0;overflow:hidden;'>
  2. <iframe src="http://www.w3schools.com" width=100% height=100%></iframe>

nadaj mu rozszerzenie hta.

(Nie mam pojęcia dlaczego nie można bez iframe.)
HTA ma różne opcje typu włączenie jakiś pasków, fulscreen - poszukasz w google jak potrzebujesz.

Ten post edytował timon27 3.02.2014, 18:17:27
Go to the top of the page
+Quote Post
Puszy
post 4.02.2014, 12:43:32
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 279
Pomógł: 42
Dołączył: 10.10.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(szajens @ 2.02.2014, 01:53:48 ) *
A mi znów przydałaby się taka mini przeglądarka coś co kolega potrzebuje ale żeby było to nie z localhostu tylko z adresu internetowego. Może można jakoś przerobić np chrome?

EDIT: A jak robi to google?


Bawiłem się kiedyś z Adobe Air, polecam. Z tym że tam raczej obsługujesz wszystko JSem + AJAX. W każdym razie dla mnie to było dobre rozwiązanie, instalujesz apkę jako program desktopowy.
Go to the top of the page
+Quote Post
!*!
post 4.02.2014, 13:04:10
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 298
Pomógł: 447
Dołączył: 16.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jak to ma być plik wykonywalny to najprościej zbudować swoją przeglądarkę i z jej poziomu odpalać odpowiednie skrypty.

https://wiki.gnome.org/Projects/Vala/WebKitSample
http://qt-project.org/doc/qt-5.0/qtwebkite...ples-index.html


--------------------
Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
Go to the top of the page
+Quote Post
matiit
post 4.02.2014, 16:51:49
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 365
Pomógł: 70
Dołączył: 5.04.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A ja polecam:
https://github.com/rogerwang/node-webkit
Go to the top of the page
+Quote Post
szajens
post 5.02.2014, 23:45:15
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 149
Pomógł: 4
Dołączył: 3.01.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dziękuje trzem Panom powyżej, sprawdzę jak znajdę chwilkę smile.gif swoją drogą chyba na visual basicu robiłem taką mini przeglądarkę ale ona korzystała z ie także lipa.


Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
Puszy
post 6.02.2014, 16:02:12
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 279
Pomógł: 42
Dołączył: 10.10.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Z tego co wiem Adobe Air wykorzystuje Safari
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.10.2022 - 19:58