![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zainstalowałem XAMPP i wszystko działa za wyjątkiem skryptów php. Gdy pisze skrypt i zapisuje go z rozszerzeniem.php i wrzucam do przeglądarki ona nic nie wyświetla. Podobno musze moje skrypty wrzucić do jakiegoś folderu, ale nie wiem, do jakiego. Ten program sam wszystko skonfigurował działa Apache, MySql i jak widać w zakładce „stan” działa i php, więc to, że nie widzę tego, co chce w przeglądarce to tylko moja wina. Proszę o pomoc. P.S Zainteresowałem się php wczoraj wieczorem… Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
Zapoznaj się z tym wątkiem: Temat: Tematyka i zasady panujce na forum Przedszkole a następnie prześlij mi lub innemu moderatorowi / opiekunowi prawidłowy temat wątku. Do tego czasu zamykam. Odnośnie tematu - co oznacza "wrzucam do przeglądarki?" - co widzisz kiedy wpiszesz w przeglądarce adres http://localhost/ ? --- edit "Wrzucanie" to nie jest to co sprawi, że będzie OK :) Musisz uruchamiać skrypty php z poziomu serwera. Tam gdzie zainstalowałeś XAMPP gdzieś w środku w katalogu będzie katalog nazywający się htdocs (prawdopodobnie). To właśnie z tego katalogu czytane są skrypty kiedy w przeglądarce uruchamiasz adres http://localhost/ Nie znam niestety XAMPP, nie potrafię więc powiedzieć jak dokładnie nazywa się ten katalog, jeżeli oczywiście nie nazywa się htdocs ;) Możesz też odnaleźć plik httpd.conf (plik konfiguracji Apache) i w nim odnaleźć dyrektywę DocumentRoot - jej wartość to właśnie ten poszukiwany katalog. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za ponowne otwarcie tematu.
Zrobiłem tak jak mówiłeś. Umieściłem mój skrypt w katalogu htdocs niestety otrzymałem w przeglądarce następujący komunikat: Cytat Warning: file_get_contents(lang.tmp) [function.file-get-contents]: failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\index.php on line 2 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\index.php:2) in C:\xampp\htdocs\index.php on line 4 Być może popełniłem błędy w moim skrypcie? Oto on:
Jak widać trudno o prostszy skrypt. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
skrypt co pokazales ma sie nijak do komunikatow bledow co dostales. Co to oznacza? A to oznacza ze myslisz iz wykonujesz taki skrypt, a w rzeczywistosci wykonujesz inny
![]() POpraw posta o bbcode!!! -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze na początku nie wiedziałem ze skrypty php należy umieszczać w folderze htdocs i dlatego efekt był taki ze przeglądarka po umieszczeniu w niej pliku była pusta. Teraz, gdy wiem już ze skrypty należy umieszczać w folderze htdocs jest lepiej (o ile można tak powiedzieć), bo chociaż widzę, że przeglądarka nie wyświetla pustej strony. Jest wyświetlony błąd i nie wiem czy przyczyna tego jest błąd, który znajduje się w skrypcie czy może robię źle coś jeszcze. Nie chodzi o to, co znajduje się w tym skrypcie (o ile nie zawiera błędu), ponieważ powinien jedynie wyświetlić jeden krótki tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
czy twoj skrypt, ktory odpalasz, znajduje sie w takiej lokalizacji:
C:\xampp\htdocs\ i nazywa sie index.php ? Po raz drugi grzecznie prosze byc poprawil posta o bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tak
Hej, czyli nie ma szans na pomoc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj dokładnie, jaki adres uruchamiasz, jaka jest zawartość pliku, który uruchamiasz przez ten adres.
Z kodu który podałeś nie jest możliwe otrzymanie takiego komunikatu o błędzie jaki podałeś. Zajrzyj do konfiguracji php (php.ini) i czy w głównym katalogu (C:\XAMPP\htdocs) nie masz pliku .htaccess. W php.ini i .htaccess sprawdź jaka jest wartość dyrektywy auto_prepend_file i auto_append_file. No i podaj te informacje oczywista ;) pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:04 |