![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Zakrzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj, początkujacemu wiatr w oczy...
Mam tu taki problem na ten moment.... za pomocą prostego, zerżniętego skądś z netu skryptu który tu oto jest: .... tym ładuję obraz do folderu na serwerze, skąd następnie chcę go wyświetlić. Niestety wyświetlenie jest niemożliwe, nic się nie pojawia. Jeśli natomiast ten felerny plik załaduję przez ftp,nazwę tak samo jak tamten i w ogóle jest to ten sam plik ale inaczej na serwer ładowany, z wyświetleniem nie ma problemu. Czy mógłby mnie ktoś oświecic o co tu chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to pokaz jak wyswietlasz pliki bo moze tam tkwi blad
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Zakrzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A możesz podać, jakie uprawnienia ma plik podczas ładowania via FTP, a jakie - podczas uploadowania via stronka?
|
|
|
![]()
|
|
Hm.... no na to wpadłem kilka godzin temu, ale nie bardzo mam dostep do własciwego kompa... sprawdze to jak tylko sie uda.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pokaż formularz dzięki któremu chcesz wysłać zdjęcie
|
|
|
![]()
|
|
E, nie trza.... juz odkryłem sedno sprawy. Jednak jest tu wina chmodów, bo obrazek wrzucony skryptem ma dostęp tylko dla usera, znaczy 700. Wiec moze mi tera kto podpowie co zrobic zeby skrypt wrzucał to dobrze, tzn. chmod zeby był 755?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zrób po wrzuceniu shell_exec("chmod 755 *");
|
|
|
![]()
|
|
Noo.... prawie by było.... ale... mam serwer na ovh.org i taki zonk wyskoczył:
"Warning: shell_exec() [function.shell-exec]: Cannot execute using backquotes in Safe Mode" |
|
|
![]()
|
|
Proponuje spojrzeć na
http://pl2.php.net/chmod |
|
|
![]()
|
|
Łokiej, dzięki wam wielkie, sprawa załatwiona. Do następnego problemu....(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że topic stary, ale pasuje do mojego pytania idealnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Mam 2 serwery - LAPM (skonfigurowane prawdopodobnie tak samo), na jednym jak robie w php upload plików to pliki tworzone są z uprawnieniami 644, a na drugim 600 (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Może ktoś wie z czego (jakaś konfiguracja któregoś składnika LAMPy) wynika ta różnica !?! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem ze uzywasz tego samego skryptu do uploadownia pliku, pewnie problem tkwi w domyslnych uprawnieniach w systemie plikow, jesli skrypt nie ustawi uprawnien przez chmod to ustawiane sa domyslne okreslone w systemie (zazwyczaj jest to 755) ale mozna je zmienic (umask)
Ten post edytował sebik 9.01.2007, 18:17:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze uzupelnic tytul topika o odpowiedni tag ( szczegoly )
Inaczej topik zostanie zamkniety. --- zrobiłem to sam bo akurat przeglądałem temat - tiraeth |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:21 |