![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, muszę napisać geolokalizację firm, znajdujących się w bazie danych. Tak aby na mapce po wejściu w konkretny rekord (firmę) pokazywały się firmy z bazy znajdujące się w okolicy. Niestety nie mam pomysłu zbytnio jak to zrobić , dlatego też piszę tutaj. W sumie chyba jedynym sposobem na mój obecny stan wiedzy byłoby wpisywanie współrzędnych geograficznych do każdej firmy i wyszukiwać na zasadzie tych współrzędnych firmy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli masz adresy firm to może pokombinować z api google maps z którego można wyciągnąć współrzędne na podstawie adresu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie dzięki. Juz wiem jak to zrobić thanks (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:16 |