![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: z fotela ;p Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak w temacie, poszukuję skryptu, który w locie będzie pakował stronę i rozpakowywał u klienta... (nie wiem czy dobrze rozumuje z tym pakowaniem). Fakt potrzebuję czegoś tak jak jest w phpBB bo mam, że tak powiem serwis, który ma dużo odwiedzin (wręcz bardzo dużo
![]() Możecie coś polecić Drodzy Forumowicze? Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.php.net/manual/pl/ref.zlib.php
http://pl.php.net/manual/pl/ref.zip.php Ups nie zauważyłem, że chodzi o skrypt przepraszam ... ![]() Ten post edytował strife 4.05.2006, 19:40:21 -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: z fotela ;p Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ano właśnie nie bardzo wiem gdzie w phpBB mam sie odwołać do tej funkcji, bo tam to kosmos tylko widze jak na tą chwilę... jeszcze poszukam, ale tam jest jakos dziwnie pakowane, bo patrzylem referencje w php.net (te ktore podales) i nie bardzo wiem jak
![]() Dziekuje za pomoc. Ale prosze o wiecej ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Hehe NuLL thx za podpowiedź... też się przyda, ale nie o taki skrypt mi chodziło
![]() Ja myślałem w ten sposób, żeby strona szybciej chodziła to trzeba jej zarzucić kompresję i potem rozpakować u klienta i myślałem, że jest do tego potrzebny jakiś straszny skrypt, a tu wystarczy: Na początku strony: a na końcu dać: I to wszystko! Tak dokładnie dwie linijki kodu i mam kompresję strony o jakieś ~90%. Pozdrawiam. Sprawdźcie to na swoich stronach. Warto! Można zamknąć temat. Dziękuje. Ten post edytował kosheen2k 5.05.2006, 07:14:50 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na początku strony: ob_gzhandler - czy ta funkcja automatycznie sprawdza że przeglądarka obłsuguje kompresiję? Czy trzeba taką obsługę zrobić samemu? To na końcu nawet nie jest potrzebne ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ob_gzhandler - czy ta funkcja automatycznie sprawdza że przeglądarka obłsuguje kompresiję? Czy trzeba taką obsługę zrobić samemu? Nie trzeba, funkcja ta sama wszystko sprawdza i wysyła w odpowiednim formacie, w zależności od przeglądarki. Nawiązując do tematu, można jeszcze łatwiej (bez edycji każdego pliku z osobna): mod_deflate Ten post edytował kilas88 5.09.2009, 17:59:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co ostatnio wyczytalem, mod_deflate jest dziurawe.. wiec lepiej uzyc funkcji phpowskich
![]() -------------------- textmate @mac trance / buraki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:15 |