![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oddaje wam do oceny perwszy zarys mojego frameworka.
Framework ten jest pisane pod php 5.1.3+ (testowany nam 5.1.4 i 5.1.6), prosilbym o krytyke is sugestje, w planach mam jeszcze dodanie jeszcze wiele pakietow jak np. i18n, ale jak mowilem to jest jeszcze pre-alpha. Link do paczki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam teraz zbytnio czasu, ale zdziwił mnie brak dyspozytora i zrzucenie jego roli na usera. Potem postaram się jeszcze dokładniej kod obejrzeć i spróbuje odpalić go na localhoście.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fjanie (patrząc po łebkach) napisane, ale odpalam katalog www i mam Inernal Server Error, kasuje .htacces i mam:
Warning: Base::require(../Lib/Config\Drivers\Yaml\Spyc.class.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kamil/public_html/siteworks-framework/lib/Base.php on line 97 Fatal error: Base::require() [function.require]: Failed opening required '../Lib/Config\Drivers\Yaml\Spyc.class.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/php/libs') in /home/kamil/public_html/siteworks-framework/lib/Base.php on line 97 Coś poszło nie tak? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam, Kamil. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie można odnaleźć strony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Coś poszło nie tak? tak, masz racje. Autoloader laduje pliki php ktore sa w pliku class.path (czy cos takiego (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) ), generowalem je na windows a u Ciebie jest linux (z tego co widze) , mozesz uruchomic /lib/BUILD_PATH.php i bedze dzialac. Problem lezy w tym ze linux nie rozpoznaje [\] tylko [/] w path ale i tak dzieki Ten post edytował nasty_psycho 25.10.2006, 18:31:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Problem lezy w tym ze linux nie rozpoznaje [\] tylko [/] w path OT, ale:* jest predefiniowana stała DIRECTORY_SEPARATOR, i jej użycie wyeliminuje podobne błędy * mój windows (XP SP2) rozpoznaja ścieżki bez względu na separator, więc /katalog/plik.php rozumie tak samo jak \katalog\plik.php. Dodając, że linux zrozumie /katalog/plik.php, odpowiedz jest jasna: ja uzywam wszedzie / jako separatora. sorki za OT, ale pomyslalem ze to przydatne info. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
OT, ale: * jest predefiniowana stała DIRECTORY_SEPARATOR, i jej użycie wyeliminuje podobne błędy * mój windows (XP SP2) rozpoznaja ścieżki bez względu na separator, więc /katalog/plik.php rozumie tak samo jak \katalog\plik.php. Dodając, że linux zrozumie /katalog/plik.php, odpowiedz jest jasna: ja uzywam wszedzie / jako separatora. sorki za OT, ale pomyslalem ze to przydatne info. pozdr. Tak, ale ja ten plik generuje przez RecursiveDirectoryIterator wiec on sam wybiera DIRECTORY_SEPARATOR odpowiednio do OS na ktorym jest wykonywany. A autoloader bede tak uzywaz topuki framework jest w fazie development poniwasz ciagle dodawane sa nowe pliki a reczne dodawanie plikow meczy. podrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cóż jako linuksowiec lekko musiałem pokombinować żeby to przynajmniej pliki znajdowalo ;]
1 sprawa W pliku index.php w 1 linijce includujesz ../lib/Base.php a nastepnie w pliku Base.php sprawdzasz czy istnieje katalog /lib/ Czy to nie jest troche bez sensu? o.O No ale coż... zmienilem sobie na katalog /lib na /Lib (nie wiem dlaczego buld path mi takie ścieżki wygenerował) w index.php podmienilem pierwszą linijke odświerzam strone i widze Cytat Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated - argument passed by value; If you would like to pass it by reference, modify the declaration of [runtime function name](). If you would like to enable call-time pass-by-reference, you can set allow_call_time_pass_reference to true in your INI file. However, future versions may not support this any longer. in /home/hellson/public_html/siteworks-framework/Lib/Config.php on line 114 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hellson/public_html/siteworks-framework/Lib/Config/Drivers/Yaml/Spyc.class.php on line 222 Fatal error: Class 'Struct' not found in /home/hellson/public_html/siteworks-framework/Lib/Log/LogEventStruct.class.php on line 11 Pierwszy warning chyba kazdy zna ;] Co do drugiego sprawdzaj zmienna przekazywaną do petli czy jest tablica Trzeci komunikat wywolany jest dwoma słowami: "extends Struct". Nie wiem gdzie jest ta klasa schowana... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 3 Dołączył: 29.07.2005 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak przegladam kod i przez przypadek rzucilo mi sie w oczy:
zwroc uwage na nazwe zmiennej podawanej jako parametr i uzywanej w metodzie ( klasa ActionAbstract ) Ten post edytował pawel_k 28.10.2006, 22:08:59 |
|
|
![]()
|
|
pawel_k: Dzieki za wykrycie literowki !
No cóż jako linuksowiec lekko musiałem pokombinować żeby to przynajmniej pliki znajdowalo ;] 1 sprawa W pliku index.php w 1 linijce includujesz ../lib/Base.php a nastepnie w pliku Base.php sprawdzasz czy istnieje katalog /lib/ Czy to nie jest troche bez sensu? o.O No ale coż... zmienilem sobie na katalog /lib na /Lib (nie wiem dlaczego buld path mi takie ścieżki wygenerował) w index.php podmienilem pierwszą linijke odświerzam strone i widze Pierwszy warning chyba kazdy zna ;] Co do drugiego sprawdzaj zmienna przekazywaną do petli czy jest tablica Trzeci komunikat wywolany jest dwoma słowami: "extends Struct". Nie wiem gdzie jest ta klasa schowana... No nie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/ohmy.gif) Ja tego warninga nie dostaje a mam E_STRICT. A co do klasy struct to masz cos nie tak z autoloaderem a raczej z generowanym plikiem. Z sprawdzaniem /lib/ to masz racje, narazie to sobie jak zauwazyles plik BUILD_PATH.php i ogulnie caly autoloader zrobilem zeby szybko znajdowal nowe pliki ( a raczej klasy ), to sie zmieni jak juz bedzie wiadomo ile jest klas i gdzie leza. Pozdrawiam. Ten post edytował nasty_psycho 29.10.2006, 21:24:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ja tego warninga nie dostaje a mam E_STRICT. Z tego co pamietam to nie wystarczy E_STRICT, musi byc E_ALL | E_STRICT |
|
|
![]()
|
|
Z tego co pamietam to nie wystarczy E_STRICT, musi byc E_ALL | E_STRICT Tak tak, E_ALL | E_STRICT, w php.ini i w frameworku, zreszta w index.php jest
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:45 |