![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-nowy- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam formularz a w nim pole INPUT typu FILE. Kiedy nacisnę przeglądaj i wskażę plik wszystko jest ok. Ale chciałbym wpisywać też ręcznie nazwę pliku. Jednak gdy to zrobię formularz do skryptu przesyła mi pustą zmienna zamiast wpisanej nazwy. Co mam zrobić?
|
|
|
-b4rtaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zrób 2 pole, <input>. Jeśli pole 'file' bedzie puste, to użyje pola 'input' (if & else).
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niezbyt rozumiem. Ktos wpisuje do pola 'file' nazwe pliku... i co mam z nia zrobic?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien czy da sie to osiagnac. Przeciez bo wybraniu pliku i kliknieciu submit formularz uploaduje pliki z inputow typu file z niczego innego. Nie wyobrazam sobie sytuacji w ktorej po wyslaniu samej nazwy php same sobie plik o tej nazwie pobierze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Server-side jak ktos tu zwykl mawiac. Mozna probowac za posrednictwem AJAXA jakos ta zmienna tam wprowadzic do pola typu file, chociaz tez w to watpie. Poszukaj cos o formularzach i o polach typu file, moze jest jakas wlasciwosc dla nich ktora pozwala na edycje pola FILE.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tego sie nie da osiągnąć. Jest to spowodowane bezpieczenstwem klienta. Jesli to by bylo mozliwe, to kolesie by sami ci wypelniali te inputy pobierajac w ten sposob pliki z Twego kompa, a tego chyba bys nie chcial.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:57 |