Witam mam następujące pytanie dlaczego niedziała mi poniższy kod a dokładniej dlaczego jeśli po utworzneiu ankiety nie wybiorę żadnej odpowiedzi to pojawia się ta ankieta ponownie - i to jest OK - ale jest ona już bez opisów.
jeśli sprawdzę print_r($POST) to mam:
po utworzneiu ankiety:
Array ( [tyt_ank] => restorante [pyt_ank] => jakia to cok [IPW] => 2 [opis] => Array ( [0] => [1] => nie [2] => tak ) )
po tym jak nie wybrałem zadnej odpowiedzi:
Array ( [tyt_ank] => restorante [pyt_ank] => jakia to cok [IPW] => 2 [opis] => Array ( [0] => Array ) )
<?php
//print_r($_POST);
$de=$_POST['IPW'];
$ileznaleziono=0;
for($g=1; $g<=$de; $g++){
if($_POST['opis'][$g]==''){
$ileznaleziono++;
}
}
if($ileznaleziono!=0){
print "<CENTER><b>Nie wypełniono wszystkich pól !!!!</b><br><br>"; require ('panel_adm1.php');
}
else{
$de=$_POST['IPW'];
print '<CENTER><FORM ACTION="strona.php" METHOD="POST">'; print "<b>SONDA</b><br><br><br>"; //print '<b>'.$_POST['tyt_ank'].'</b><br><br>';
print '<b>'.$_POST['pyt_ank'].'</b><br><br>'; print "<input type='hidden' name='tyt_ank' value='".$_POST['tyt_ank']."'>"; print "<input type='hidden' name='pyt_ank' value='".$_POST['pyt_ank']."'>"; print "<input type='hidden' name='IPW' value='".$_POST['IPW']."'>"; print "<input type='hidden' name='opis[]' value='".$_POST['opis']."'>";
for($b=1; $b<=$de; $b++){
print "<input type='radio' name='ankieta' value='".$_POST['opis'][$b]."'>".$_POST['opis'][$b]."<br><br>"; //print_r($_POST);
}
print '<INPUT TYPE="submit" VALUE="Głosuj">'; print '</FORM></CENTER>'; //require ('form.php');
//form($ankieta,$tyt_ank,$IPW,$opis);
die ("Sprawd połšczenie z serwerem.");
//$SQLL=mysql_query('SET CHARSET LATIN2');
$create = mysql_query("CREATE DATABASE IF NOT EXISTS ankiety")
$TA = "CREATE TABLE ".$_POST['tyt_ank']."(";
for($a=1; $a<=$de; $a++){
$TA .= "".$_POST['opis'][$a]." int(11) NOT NULL default 0 UNIQUE, ";
}
$TA .= ")";
print "Poprawnie utworzono tabelę<br>";
$ins="INSERT INTO ".$_POST['tyt_ank']."(";
for($j=1; $j<=$de; $j++){
$ins .= "".$_POST['opis'][$j].", ";
}
$ins .= ") VALUE(";
for($j=1; $j<=$de; $j++){
$ins .= "0, ";
}
$ins .= ")";
print "Poprawnie dodano wartosci z danymi<br>";
}
?>
drugi plik:
<?php
$e=$_POST['IPW'];
//print_r($_POST);
if(empty($_POST['ankieta'])){ print("<B>Nie zaznaczono żadnej odpowiedzi!!! Wybierz ponownie</B>"); //$ileznaleziono=0;
require ('form.php');
}
else{
or
die ("Nie można się połączyć");
if($glosowano){
require('wyniki2.php');
wyniki ();
print("<b>Możesz oddać swój głos tylko raz dziennie!!!!</b>:"); }
else{
$query1=("UPDATE ".$_POST['tyt_ank']." SET ".$_POST['ankieta']."=".$_POST['ankieta']."+1")
or
die ("błąd w pytaniu UPDATE"); print("Dane zostały dopisane:"); require('wyniki2.php');
wyniki ();
}
}
?>
jesli ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać prosze o radę
Pozdrawiam