![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie. Przy pewnym obliczaniu rabunku (w grze via www) czasem wychodzą liczby typu E+. Chciałbym aby E+ było zamieniane na odpowiednik tej liczby (te E+ przeszkadza mi). Wiem tez ze zamiana z E+ na liczbe nie da prawdziwej liczby (jezeli may np 3E+7 to wyjdzie 32007 zamiast 320000007 - bo tak powinno byc). Podobno ma pomóc number_format(); Jakies inne pomysly ? Zeby nie bylo tego E+ ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję, że studiowanie manuala PHP nie boli... przenoszę do przedszkola
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inne to na przykład: sprintf" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, printf" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual and sscanf" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ale number_format" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual powinno zdecydowanie wystarczyć...
-------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
--Prox-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak ale czasem sprintf przyjmuje za duzo argumentów (tak mi pisze).
Mozna zrobic z number_format tak aby $zmienna = number_format($zmienna(...)) ? Czy muszą być dwie inne zmienne ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:02 |