![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2007 Skąd: Katowice/Goleniowy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypt wykonuje dwa polecenia add lub edit które przekazywane sa metodą $_GET['action'], chciałbym uzyskać cos takiego zeby action domyślnie ustwiony był na operacje add, ta strona pobiera za pomocą GET informacje z innej strony co ma zrobić czy dodać czy edytowąć, chciałbym zeby strona domyślnie wykonywała dodawanie gdy tablica GET jest pusta, mysle ze trzeba wstawić tu jakiegoś if-a ale nie bardzo wim gdzie i jak:/, wie ktoś jak to zrbić??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2007 Skąd: Katowice/Goleniowy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok działa:) tylko nie wiem dlaczego widzi wszystkie pola jako puste i wyswietla komunikat o niewypełnieniu pól formularza
wstawiam skrypt który za to odpowiada nie wiem co jest nie tak:/
Ten post edytował powertee 14.03.2008, 14:51:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 2 Dołączył: 14.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli ten skrypt odnosi się do formularza w poprzednim poście to po pierwsze pozmieniaj parametry name w tagach input.
I jak już wspomniałem w innym temacie dotyczącym tego skryptu zamien średniki po case na dwukropki. Ten post edytował Mak 14.03.2008, 15:01:31 |
|
|
![]()
|
|
a co znimi nie tak wszystko sie zgrywa??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 2 Dołączył: 14.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie zabardzo jeżeli w skrypcie sprawdzasz: Kod $_POST['imie']
$_POST['nazwisko'] $_POST['email'] $_POST['telefon'] |
|
|
![]()
|
|
już zanlazłem bląd ale teraz wyskakuje mi coś takiego : "niepoprawne zapytanie: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE id = '9'' at line 6"
dodawanie mam bląd składni:/ błąd znajduje sie 31 linijce tego skryptu, nie wiem co jest grane bo powinno być ok
Ten post edytował powertee 14.03.2008, 16:54:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 7 Dołączył: 29.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed WHERE nie ma byc przecinka.
G |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:37 |