![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuje rozpoznac, czy dany użytkownik jest spoza Polski, czy z Polski. Przegladałem funkcje ip2country, mają one jednak bazy po kilkaset tysięcy wpisów, nie chce tak obciażać systemu. Czy jest jakiś łatwy sposób na rozpoznanie, czy dany user jest spoza polski? Można odczytac język systemu/przegladarki z którego wchodzi user? Czy tylko po IP? (baza adresów IP jest ogromna, chciałbym uniknąć operacji na tej bazie) Bede wdzięczny za wszelkie wypowiedzi. Ten post edytował kukix 15.02.2010, 12:30:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Przegladałem funkcje ip2country, mają one jednak bazy po kilkaset tysięcy wpisów, nie chce tak obciażać systemu. Jak skorzystasz z bazy danych i założysz odpowiednie indexy to nie będzie problemu Cytat Można odczytac język systemu/przegladarki z którego wchodzi user? Czy tylko po IP? (baza adresów IP jest ogromna, chciałbym uniknąć operacji na tej bazie) google -> php accept language -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem coś takiego:
Niebardzo wiem, czy tutaj jest rozpoznawany język systemu, czy lokalizacja przegladarki? Na ile procent móżna wierzyć tej funkcji? Ten post edytował kukix 15.02.2010, 12:49:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zwraca listę akceptowanych języków. Powoduje to to, że jak pojedziesz do Francji to nie pokaże Ci wersji francuskiej tylko polską (bo tak masz ustawioną przeglądarkę). Numery oznaczają wagę danego języka.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zwraca listę akceptowanych języków. Powoduje to to, że jak pojedziesz do Francji to nie pokaże Ci wersji francuskiej tylko polską (bo tak masz ustawioną przeglądarkę). Numery oznaczają wagę danego języka. Zastanawiam się tylko po co w funkcji negotiate_language($lang) potrzebny jest parametr $lang, nie rozumie tego ![]() Jak dla mnie jest to rozwiązanie idealne, poniewąz nie interesuje mnie kto skąd wchodzi do strony, ale w jakim jezykiem posluguje sie na codzien w komputerze. Ten post edytował kukix 15.02.2010, 13:05:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:18 |