![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie mogę sobie poradzić z następującym dodawaniem ciągów:
mogę teraz dostać się do danych w ten sposób:
Chciałbym teraz otrzymać trzy zmienne z takimi wynikami: wynik1: 'jeden'; wynik2: 'jeden/dwa'; wynik3: 'jeden/dwa/trzy'; a ostatecznie zmienną z wynikiem: 'jeden|jeden/dwa|jeden/dwa/trzy' Pewnie jest to proste rozwiązanie, ale chyba przechodzę przesilenie jesienne ![]() Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki serdeczne
![]() Jeszcze jedno pytanko. A jeżeli $ilosc_wystapien zmienia się w pętli?... Ten post edytował pixo 20.10.2011, 14:32:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Jeszcze jedno pytanko. A jeżeli $ilosc_wystapien zmienia się w pętli?... No to co? Bo nie rozumiem, zmienia się i co? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
To zerują ją po każdym przebiegu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Oj, chyba ta jesień naprawdę źle na mnie działa, skoro nawet nie umiem wytłumaczyć o co mi chodzi
![]()
Co mam wyzerować, skoro ostatnią daną z tablicy $b[] jest wartość 'dwa'? Następnie do tablicy $wyn[] dodajesz całość tablicy $b[] i implodujesz. A jeżeli jeszcze będzie wartość 'cztery' w tablicy b[], to kod nie będzie działał uniwersalnie, bo dorzuci go tylko w ostatniej linii. Wynik będzie taki: 'jeden|jeden/dwa|jeden/dwa/trzy/cztery' A powinien być taki: 'jeden|jeden/dwa|jeden/dwa/trzy|jeden/dwa/trzy/cztery' Przykład
Ja chciałem zastosować go w pętli, ale za Chiny nie wiem jak to zrobić, a siedzę już nad tym chyba z 4 godziny... Help me ![]() Ten post edytował pixo 20.10.2011, 16:15:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:37 |