![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisalem sobie taki kod :
No i teraz wykonuje go w ten sposob :
Wydawaloby sie ze wszystko jest ok, przynajmniej ja zadnego bledu nie widze, a tutaj prosze jaki dostaje rezultat : Cytat Notice: Undefined variable: mId in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 48 Warning: imap_header() [function.imap-header]: Bad message number in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 48 Notice: Trying to get property of non-object in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 50 gdzie 48 linijka to ta :
a 50 linijka to ta :
Co tutaj jest nie tak ? Message number jest napewno poprawnie bo wyswietla sie prawidlowa liczna wiadomosci echo $info->Nmsgs;, mId tez powinno byc dlatego w porzadku, bo przeciez podaje do funkcji odpowiednia liczbe.....a co do tego non-object to nie mam pojecia co jest nie tak..... Ten post edytował Wolfie 26.08.2009, 10:40:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Literówka. Zobacz jak wygląda feralna zmienna w definicji funkcji, a jak ją wywołujesz w jej ciele.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ok, poprawilem , teraz dziala znacznie lepiej ale wywala jeszcze jeden blad :
Cytat Notice: Undefined property: stdClass::$subject in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 50 ale tylko w dwoch przypadkach, gdzies miedzy wyswietlanymi tematami wiadomosci..... Jak sie zorientowalem to jest to spowodowane brakiem tamatu wiadomosci ale gdy robie taka pentelke :
To otrzymuje taki komunikat : Cytat Fatal error: Can't use method return value in write context in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 109
Ten post edytował Wolfie 26.08.2009, 10:50:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za bardzo się nie przyglądałem, ale... Nie możesz dać tylko param, bo to PHP interpretuje tak, że chcesz dostać się do właściwości obiektu "param", powinienieś napisać "$param", bo w ten sposób PHP najpierw zamieni na wartośc zmiennej, a potem dopiero poszuka w obiekcie.
|
|
|
![]()
|
|
Wiem, juz to wczesniej poprawilem, sprawa sie tyczy tego ze dla niektorych wiadomosci nie wystepuje wogole temat wiec nie jest zdefiniowana wlasciwosc $subject
Zrobilem to w ten sposob :
No i teraz pojawia sie etykietka brak tematu, ale i tak pojawia sie taki blad : Cytat Notice: Undefined property: stdClass::$subject in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 50 Jak sobie z tym poradzic ? Ten post edytował Wolfie 26.08.2009, 11:06:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:48 |