Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> php AUCTION FOTKI, PROBLEM Z DODAWANIEM FOTEK DO AUKCJI
White Wolf

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam maly problem moze ktos mi pomorze mianowicie zainstalowalem php auction 2.1 wszytko przebieglo poprawinie ale podczas testu wystawienia aukcji podczas ladowania zdjencia pojawia sie ten komunikat :

Warning: copy(): open_basedir restriction in effect. File(/home/user/phpauction/uploaded/50e524354e958256a759a5e97d14c7d1.gif) is not within the allowed path(s): (/home/jaksa1:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home/jaksa1/public_html/aukcja/sell.php on line 163

Warning: copy(/home/user/phpauction/uploaded/50e524354e958256a759a5e97d14c7d1.gif): failed to open stream: Operation not permitted in /home/jaksa1/public_html/aukcja/sell.php on line 163

Chomdy mam ustawione dobrze bo ustawialem wedlug instrukcji moze jednak jakis pominolem hmm nie wiem juz co robic pomocy kto wie co jest tego przyczyna i jak sie tego pozbyc
Go to the top of the page
+Quote Post
LBO

Grupa: Zarejestrowani

-----

jak dla mnie masz albo zle posutawiane scieżki (folder uploadu) albo/i jednak cos nabroiles z tymi chmodami.. radzilbym jeszcze raz przeleciec instrukcje i poustawiac co i jak
+Quote Post
mike

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

1. Prosze poprawić posta. Wywal pogrubienie a błędy wstaw w [ quote ]
2. Netykiety widzę też nie znasz. Nie ma co się wydzierać. Popraw temat wątku. Nie ma powodu by pisać tam dużymi literami.
3. Prawdopodobnie próbujesz przenieść uploadowany obrazek za pomoca copy() co jest błędem. Do tego służy move_uploaded_file()

Bez kowałka kodu to Ci mogę tylko tyle powiedzieć.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:26