![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Chciałbym zmodyfikować bazę na serwerze gdzie mam stronę WWW. U siebie mam Krasnala z phpPgAdmin (bez postgreSQL). Na serwerze z którym chcę się połączyć jest postgreSQL, jest nazwa bazy user i hasło. Zmodyfikowałem u siebie plik config.inc.php:
Login i hasło podaje w okienku phpPgAdmina. Poza tym w pliku konfiguracyjnym nie ma chyba miejsca aby dodać hasło i login. Nie łącze się z ich serwerem , Co robię źle? Pozdrawiam Ten post edytował Andrew313 21.03.2006, 16:28:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jesteś w 100% pewien, że pod tym adresem (http://www.nazwa.domeny.pl), na tym porcie (5432) nasłuchuje PostgreSQL? Nie założyłeś na nim jakichś ograniczeń co do np. adresów IP, z których można się łączyć?
-------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostałem od tamtejszego admina taką informację żebym się łączył:
Na tym koncie mam dostęp tylko do katalogu WWW, konfigurację ustawia on. Zresztą plik powyższy uruchamiany jako index.php na tym serwerze zwraca nie można się połaczyć z bazą. Czyli dobrze robiłem z phpPgAdmin z config? Wina leży po stronie tamtego Admina? Mogę jakoś sprawdzić czy Postgre nasłuchuje? Z góry dziękuję za odpowiedzi Ten post edytował Andrew313 21.03.2006, 16:57:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
host=127.0.0.1
oznacza to, że stamtejszym postgresem mozesz sie lączyc jednynie z ich serwera. od siebie z domu to ci się nie uda ![]() no chyba ze udostępniaja jeszcze inaczej, ale by ci chyba to napisal -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, ponegocjuje z nim :roll2:
Aha a czy jest sposób uruchamiając index.php na jego serwerze (localhost) ze skryptem powyżej na sprawdzenie czy w ogóle mam dostęp do postgreSQL? Np skrypt który by utworzył nową bazę danych, a nie tą którą tamten admin podobno stworzył? Pozdrawiam Ten post edytował Andrew313 21.03.2006, 17:38:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Aha a czy jest sposób uruchamiając index.php na jego serwerze (localhost) ze skryptem powyżej na sprawdzenie czy w ogóle mam dostęp do postgreSQL? Musisz uruchomic ten jego skrypt. ale jak pisales wyzej, juz go uruchamiales i pisalo ci ze nie moze sie połączyc. Moze źle wpisales cos? złą bazę lub coś takiego?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak swoja droga to do zdalnego polaczenia polecam PgAdmin...
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:46 |