![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam bardzo serdecznie,
po zainstalowaniu skryptu i ustawieniu domyślnego języka na polski oraz napisaniu przykładowych artykułów pojawia się taki problem: przykład wpisu oczywiście podczas pisania wpisu w edytorze wszystko jest ok. Kodowanie w plikach konfiguracyjnych jest ustawione na UTF-8. czy ktoś miał podobny problem lub może wiedzieć w czym on tkwi - może coś źle robię (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) ? niestety google i fora nie do końca znają problem - chodzi o skrypt w najnowszej wersji 2.6.7 Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Kodowanie źle ustawione. temat jest nawet tutaj przyklejony w Przedszkolu więc nie mów, że google nic nie wie. Bo problem nie jest specyficzny dla PMA ale ogólnie oprogramowania, która daje możliwość używania różnego rodzaju kodowań.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzisz... google wie w momencie zidentyfikowania problemu i zadania odpowiedniego pytania. Jak się szuka odpowiedzi "nie w tych ssakach" to nie wie. Ja początkowo myślałem, że to edytor jest źle skonfigurowany etc.
Bardzo dziękuję za pomoc - już wiem gdzie szukać i na pewno sobie poradzę. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 14:14 |