![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem.
Kiedy włączam phpMyAdmin i uruchamiam zakładkę "struktura" to na dole pojawia się następująca informacja o błędzie: "Dodatkowe możliwości pracy z połączonymi tabelami zostały wyłączone. Aby dowiedzieć się, dlaczego - kliknij tutaj". Kiedy klikam wskazany link pojawia sie koljna informacja: "PMA Database ... błąd[ Dokumentacja ] Ogólne funkcje relacyjne wyłączone". Moje pytanie brzmi, jak włączyć te dodatkowe możliwości pracy z połączonymi tabelami, w tej dokumentacji nie mogę doczytać się czegoś co by mi pomogło, już nawet reinstalowalem server. Mój serwer: KRASNAL Serv 2.7: - Apache 1.3.31 - php 5.0.2 - MySQL 3.23.58 - phpMyAdmin 2.6.2 pl2 Dzieki za pomoc:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba chodzi o INNO DB
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Musisz stworzyć bazę danych 'phpmyadmin' i zaimportować tabele znajdujące się w katalogu 'scripts/create_tables.sql' skryptu phpMyAdmin.
Potem edytujesz plik konfiguracyjny config.inc.php i następujące zmienne: Kod $cfg['Servers'][$i]['controluser'] = "twój_login";
$cfg['Servers'][$i]['controlpass'] = "twoje_hasło"; $cfg['Servers'][$i]['pmadb'] = 'phpmyadmin'; $cfg['Servers'][$i]['bookmarktable'] = 'pma_bookmark'; $cfg['Servers'][$i]['relation'] = 'pma_relation'; $cfg['Servers'][$i]['table_info'] = 'pma_table_info'; $cfg['Servers'][$i]['table_coords'] = 'pma_table_coords'; $cfg['Servers'][$i]['pdf_pages'] = 'pma_pdf_pages'; $cfg['Servers'][$i]['column_info'] = 'pma_column_info'; $cfg['Servers'][$i]['history'] = 'pma_history'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 1.04.2012 Skąd: Świętokrzyskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wątek sprzed kilku lat ale nadal aktualny i pojawia się w wyszukiwarkach więc zaktualizuję:
w nowych phpMyAdmin skrypt ten znajduje się w /examples/create_tables.sql Ten post edytował eMCeH 23.01.2014, 10:18:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.05.2025 - 06:34 |