![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Po kilku dniach szukania i testowania, poddaje się i musze zacząć temat do nowa. Mam Windows7, 32bit. Zainstalowałem Apache 2.2 (httpd-2.2.15-win32-x86-no_ssl), następnie PHP (wersje php-5.2.13-Win32), mysql (mysql-essential-5.1.45-win32) oraz phpMyAdmin (phpMyAdmin-3.3.1-english). Teraz tak.. co działa poprawnie: Apache, na pewno działa dobrze.. php - odpalony plik z funkcją phpinfo działa super, mysql - z linii poleceń również dobrze.. w phpinfo załadowane jest mysql, mysqli.. katalog z rozszerzeniami jest, php.ini w C:/Windows. I nadszedł czas na phpmyadmina. Wkleiłem katalog na serwer. Jest. Skonfigurowałem go w ten sposób, że: Wszedłem w phpmyadmin/setup - tam utworzyłem nowy serwer, ustawiłem na localhost, na http i ogólnie to co piszą na KAŻDEJ znalezionej stronie w internecie. Dałem "save" natępnie download, pobrałem, wkleiłem w katalogu phpmyadmin i jest. Co się dzieje? (BTW. Fajnie w tym miejscu napisać, że nic.. i wszystko jest ok:P) ale niestety tak nie jest. Wygląda że wszystko działa poprawnie, przy wejściu w phpmyadmin chce login i hasło: Kiedy podam złe, to poprosi o ponowne.. natomiast kiedy podam poprawne to pojawi się strona: "Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web". Podobnie jest przy zwykłych plikach .php - cała strona php działa bez problemu, wszystkie skrypty.. ale jak tylko dodam jedną linie mysql_connect("localhost", "root", "haslo")or die("Nie można nawiązać połączenia z bazą"); Gdzie dane są poprawne.. ten sam błąd: "Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web". Jak zakomentuje, to znowu wszystko ok. Przypominam, że z linii poleceń mysql działa 100% dobrze. Wydaje mi się może to być wina jakiś pozwoleń, uprawnień. W każdym razie jestem prawie pewny, że wina leży po stronie Windows7.. Proszę o pomoc, bo już nie mam pomysłu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Apache mam tutaj: C:\WebServer\Apache2.2
PHP: C:\WebServer\php5 MYSQL: C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.1 Serwer www: D:\Data\Serwer W phpinfo(), co konkretnie? PHP Version 5.2.9-2 System Windows NT DELL 6.1 build 7600 Build Date Apr 9 2009 08:22:37 Configure Command cscript /nologo configure.js "--enable-snapshot-build" "--enable-debug-pack" "--with-snapshot-template=d:\php-sdk\snap_5_2\vc6\x86\template" "--with-php-build=d:\php-sdk\snap_5_2\vc6\x86\php_build" "--with-pdo-oci=D:\php-sdk\oracle\instantclient10\sdk,shared" "--with-oci8=D:\php-sdk\oracle\instantclient10\sdk,shared" Server API Apache 2.0 Handler Virtual Directory Support enabled Configuration File (php.ini) Path C:\Windows Loaded Configuration File C:\Windows\php.ini Scan this dir for additional .ini files (none) additional .ini files parsed (none) PHP API 20041225 PHP Extension 20060613 Zend Extension 220060519 Debug Build no Thread Safety enabled Zend Memory Manager enabled IPv6 Support enabled Registered PHP Streams php, file, data, http, ftp, compress.zlib Registered Stream Socket Transports tcp, udp Registered Stream Filters convert.iconv.*, string.rot13, string.toupper, string.tolower, string.strip_tags, convert.*, consumed, zlib.* mysql MySQL Support enabled Active Persistent Links 0 Active Links 0 Client API version 5.1.45 Directive Local Value Master Value mysql.allow_persistent On On mysql.connect_timeout 60 60 mysql.default_host no value no value mysql.default_password no value no value mysql.default_port no value no value mysql.default_socket no value no value mysql.default_user no value no value mysql.max_links Unlimited Unlimited mysql.max_persistent Unlimited Unlimited mysql.trace_mode Off Off mysqli MysqlI Support enabled Client API library version 5.1.45 Client API header version 5.0.51a MYSQLI_SOCKET /tmp/mysql.sock Directive Local Value Master Value mysqli.default_host no value no value mysqli.default_port 3306 3306 mysqli.default_pw no value no value mysqli.default_socket no value no value mysqli.default_user no value no value mysqli.max_links Unlimited Unlimited mysqli.reconnect Off Off wybrane linie z httpd.conf DocumentRoot "D:\Data\Serwer" <Directory "D:\Data\Serwer"> LoadModule php5_module "bin/php5apache2_2.dll" AddType application/x-httpd-php .php #PHPIniDir "C:\WebServer\php5" ## to zakomentowałem wybrane linie z php.ini: ;extension=php_bz2.dll ;extension=php_curl.dll ;extension=php_dba.dll ;extension=php_dbase.dll ;extension=php_exif.dll ;extension=php_fdf.dll extension=php_gd2.dll ;extension=php_gettext.dll ;extension=php_gmp.dll ;extension=php_ifx.dll ;extension=php_imap.dll ;extension=php_interbase.dll ;extension=php_ldap.dll extension=php_mbstring.dll extension=php_mcrypt.dll ;extension=php_mhash.dll ;extension=php_mime_magic.dll ;extension=php_ming.dll ;extension=php_msql.dll ;extension=php_mssql.dll extension=php_mysql.dll extension=php_mysqli.dll ;extension=php_oci8.dll ;extension=php_openssl.dll ;extension=php_pdo.dll ;extension=php_pdo_firebird.dll ;extension=php_pdo_mssql.dll ;extension=php_pdo_mysql.dll ;extension=php_pdo_oci.dll ;extension=php_pdo_oci8.dll ;extension=php_pdo_odbc.dll ;extension=php_pdo_pgsql.dll ;extension=php_pdo_sqlite.dll ;extension=php_pgsql.dll ;extension=php_pspell.dll ;extension=php_shmop.dll ;extension=php_snmp.dll ;extension=php_soap.dll ;extension=php_sockets.dll ;extension=php_sqlite.dll ;extension=php_sybase_ct.dll ;extension=php_tidy.dll ;extension=php_xmlrpc.dll ;extension=php_xsl.dll ;extension=php_zip.dll |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A jak skonfigurowałeś Apache do współpracy z PHP? Odpalenie skryptu z linii poleceń (php -f skrypt.php) się wysypuje, czy wówczas działa prawidłowo?
|
|
|
![]()
|
|
Raczej skonfigurowałem, bo przecież na serwerze apache php działa, działa funkcja phpinfo, działają inne skrypty,
W katalogu php mam katalog scripts.. i tam wykonuje twoje polecenie np php -f signon.php To zwraca mi jakiś kod.. ale... polecenie które napisałeś zwraca mi: "Could not open input file: skrypt.php" Bo po prostu takiego pliku nie mam na dysku. PS. Dłuższa moja nieobecność była spowodowana przerwą świąteczną.. niestety problem ciągle jest. Czy nikt nie domyśla się jak rozwiązać ten problem? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Ja podałem tylko przykładowe wywołanie... (IMG:style_emoticons/default/dry.gif)
A co do problemu - kod, czy wykonuje się ten skrypt? Jeśli tak, to połącz PHP z Apache2 korzystając z php5apache2_2_filter.dll, a nie zwykłego. |
|
|
![]()
|
|
Hej
1. stworzyłem plik php:
Z lini poleceń działa bez problemu. W pliku httpd.conf: Lnie zmieniłem na taką: LoadModule php5_module "bin/php5apache2_2_filter.dll" Plik, php5apache2_2_filter.dll skopiowałem z katalogu php do katalogu apacha do bina. Żadnego postępu nie ma :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:53 |