![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2006 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem. A mianowicie nie mogę dodać nowej bazy z poziomu skryptu phpMyAdmin. W wierszu poleceń wszystko jest ok, więc to chyba nie sam MySQL. W miejscu gdzie tworzy sie nową bazę mam napisane : Utwórz nową bazę danych: Brak uprawnień Pomimo, że zalogowany jestem na root'a. Jakiś czas temu instalowałem, było ok, potem reinstall MySQL i pojawił się ten problem. I do tego cały czas to samo przy ponownych instalacjach. Jakieś pomysły? Z góry thx. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wejdź do bazy: "mysql", tabela "users".
Sprawdź przy roocie czy w kolumnach z postfixem "_priv" wszędzie jest "Y". Jeżeli nie to popraw. Następnie przeładuj uprawnienia. To samo osiągniesz edytując ustawienia w zakładce użytkownicy w ustawieniach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2006 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No "niestety" wszędzie jest Y
A tak btw jak już o userach mowa, mam tu 2x usera root: 1.host: localhost; hasło: jest 2.host: grande; hasło: brak Może ma to coś wspólnego z tym, a jeśli nie to i tak chciałbym się dowiedzieć o co chodzi z tymi dwoma rootami ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 02:29 |