![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Wszystkich serdecznie i bardzo proszę o pomoc
![]() Nie potrafię nigdzie znaleźć (chociaż pewnie jest) w jaki sposób usunąć całą bazę danch z poziomu phpMyAdmin - 2.9.1 Czy mógłby mnie Ktoś oświecić ![]() Z góry dziekuję za każde info ![]() Pozdrawiam Grzegorz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak samo jak można wykonać cokolwiek innego. Masz tam okno do wprowadzania zapytania SQL:
-------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak samo jak można wykonać cokolwiek innego. Masz tam okno do wprowadzania zapytania SQL:
Wybaz za banalne (jak się okazuje) pytanie, ale to moja pierwsza styczność z bazami danych - sam rozumiesz. Dzieki za info, ale nie działa. Pokazuje mi sie komunikat: Polecenie "DROP DATABASE" jest zablokowane. Nie wiem czy dobrze to robię i co mam wpisac jako prefix? Jeżeli moja baza nazywa się: "bazaforum", to czy składnia powinna brzmieć: DROP DATABASE baza_forum; ![]() Natomiast jeżeli w lewym menu ustawię swoją bazę, a w zapytaniu sql napiszę tylko: DROP DATABASE i dam na WYKONAJ, to otrzymuuje dodatkowe ptanie: Czy na pewno wykonać DROP DATABASE i jak kliknę na TAK otrzymuję taki oto komunikat: Kod Błąd zapytanie SQL: DROP DATABASE MySQL zwrócił komunikat: #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 ![]() Ten post edytował Grzegorz_n 8.12.2007, 17:20:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz zablokowane to usuwasz wszystkie tabele, tu już łatwo wyklikasz w PHPMyAdmin. Polecenie zostało zablokowane przez hostingodawcę bo została Ci przydzielona jedna baza o z góry określonej nazwie - i ona jest nieistotna, w konfiguracji skryptu i tak zawsze to się ustawia.
Co do drugiego to widocznie PHPMyAdmin najpierw sprawdza czy jest prawidłowa składnia zapytania, a w tym wypadku brak było nazwy bazy danych, a gdy jest ok sprawdza czy user ma prawa do wykonania tej operacji. -------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:15 |