![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema,
czy ktoś z was spotkał się albo może wytknąć mi głupotę, otóż mam
i efekt jest taki że jak spotka polski znak to ucina dalszą część stringa testowe kodowanie wiem jakie jest (IBM CP852) Ten post edytował Wykrywacz 26.11.2010, 14:43:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
iconv_get_encoding
nie służy do tego co myślisz ... musisz podać kodowanie źródłowe "ręcznie" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra rozgrzebie bo mi się krzaczy cały czas w tej okolicy:
Doradźcie mi proszę, mam otóż taki problem zasysam sobie pliki i zmieniam im kodowanie:
Baze mam w UTF-8 itd. No i sęk w tym że nie konwertuje kodowania. I zakładam że to nie jest problem, bo gżegżółką testowo zmieniłem kodowanie pliku na utf-8 i... nadal wrzuca mi z pytajnikami zamiast polskich znaków. Nie było by to dziwne gdyby nie to że normalnie wszystkie rzeczy którze wlatują tym samym połączeniem kodowane są dobrze i niema z tym żadnego problemu naturalnie wraz z otwarciem połączenie ustawiam kodowanie: Macie może pomysł gdzie szukać błędu ? Może się komuś przyda ![]() To -> mysql_query("set character set utf8"); było winnym A do iconv wpisuje się CP852 a nie IBM CP852 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 06:26 |