![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 2 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak sprawdzić czy checkbox jest zaznaczony ? Tzn. ktoś klika na checkbox lub nie, a potem po kliknięciu na submit skrypt php sprawdzałby czy chechbox jest "checked".
pozdrawiam
Powód edycji: zmiana tematu na zgodny z zasadami Przedszkola (cysiaczek)
-------------------- Jeśli pomogłem to kliknij Pomógł.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście aby nie sprawdzać każdego inputu na stronie możesz wziąć element form jako węzeł w którym rozpoczynasz wyszukiwanie inputów a następnie sprawdzanie czy to checkbox ale ta metoda jest prostsza. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2007 Skąd: Pomorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <input type="checkbox" name="nazwa"<? value="box" (opcjonalnie)?> /> Jeśli checkbox jest zaznaczony to zmienna, która jest do niego przypisana ma wartość value checkboxa Kod if(isset($_POST['nazwa']l)) echo 'checkbox zaznaczony'; else echo 'checkbox nie zaznaczony'; ( sprawdzone doświadczalnie - działa ) Ten post edytował klucznick 11.08.2007, 10:07:14 -------------------- Żeby siedzieć i nic nie robić trzeba siedzieć bardzo wysoko, ale najpierw trzeba tam dojść... =|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
przepraszma byłem zmeczony a miałem ten temat otwarty i boom totalny offtopic prawie prosze o usuniecie teog posta
Ten post edytował chormi 9.02.2008, 19:10:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 02:42 |