![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam nastepujący problem. Próbuje stworzyć generator plików CSV (rozdzielanych średnikiem). Problem w tym, że znaki nowej lini w pliku otwartym przez exela równiez są w nowej lini,a tak nie powinno być. :/ Co zrobić z kodem html i znakami nowej lini w htmlu, żeby po ponownym wrzuceniu do bazy tekst wygądał tak samo jak wcześniej. Prygotowałem taką funkcję, którą czyszcze tekst z bazy danych,. ale dalej "entery" wskakują do nowej lini. Dodam, że tekst jest zapisywany do bazy z funkcją nl2br()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fputcsv" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ?
Nie mam excela pod reka, ale tak wlasnie sie eksportuje CSV, i nowe linie. Cytat Problem w tym, że znaki nowej lini w pliku otwartym przez exela równiez są w nowej lini,a tak nie powinno być. :/ No to je usun, nowa linia to nowa linia, przenosi dalszy tekst do nastepnej linii. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fputcsv" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ? Nie mam excela pod reka, ale tak wlasnie sie eksportuje CSV, i nowe linie. No to je usun, nowa linia to nowa linia, przenosi dalszy tekst do nastepnej linii. fputcsv będzie ok.. tylko mam mały problem z uzyskaniem tablicy w formacie:
dane pobieram z bazy :
jak teraz te pola wrzucić sprawnie do tablicy, żeby otrzymać układ jak w tablicy $list ? Ten post edytował kukix 12.05.2009, 10:04:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.06.2025 - 08:18 |