![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie moglem nigdzie nic na ten temat znalesc
mianowicie chodzi o to : mamy 2 tablice: $tablica1 = array ("1", "2", "3", "4", "5", "6"); $tablica2 = array ("1", "2"); chce uzyskac tablice3 ktora bedzie roznica zbiorow 1 i 2 tablicy czyli: $tablica1 = array ( "3", "4", "5", "6"); pewnie jest to banalnie proste ale nie mam z tym problem ![]() -------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat a nigdzie nie moge znalesc na ten temat hmmm, a szukales tu:funkcje operujace na tablicach ? Nie? - to poszukaj. Tak? - to poszukaj jeszcze raz ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tam nie szukalem dzieki
![]() juz mam - wpisze roz. dla tych ktorzy beda szukac jak ja tylko na forum ![]() $tablica1 = array ("1", "2", "3", "4", "5", "6"); $tablica2 = array ("1", "2"); $diff = array_diff($tablica1,$tablica2); echo "$diff[3]"; a jak zrobic zeby po tej w/w funkcji nie zachowaly sie puste klucze po wartosciach odjetych ![]() -------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie jestem pewien czy zalapalem to o czym mowisz:
Oto ci chodzilo? ps: i uzywaj bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dokladnie o to
![]() WIELKIE DZIEKI -------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.05.2025 - 07:19 |