![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku php.ini mam włączoną opcję error_reporting = E_ALL. Podczas testowania nie było żadnych błędów i warningów.
Jak przeniosłem na serwer linuksa (ta sama wersja php i te same skrypty) to pojawiły się warningi. Pytanie co jest grane? Czy na localhost nie działa error_reporting = E_ALL czy na serwerze z linuksem jest coś nie tak? O co chodzi z tym błędem Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/apache/htdocs/www/usun_blokuj.php on line 40 Jedna pętla działa a przy drugiej warning. A prawie taki sam kod. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W linuxowym php masz dodane E_NOTICE napewno
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ustaw jeszcze display_errors
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałem, że error_reporting = E_ALL wypluwa wszystko na ekranie..
W takim razie o co może chodzić z tym Cytat Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/apache/htdocs/www/usun_blokuj.php on line 40 Linijka 40 to:
? Ten post edytował J4r0d 3.07.2006, 19:36:39 -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_POST['kogoBlokowac'] nie jest tablicą - tak wynika z warninga.
Powinieneś dodać sprawdzanie, czy to co masz w $_POST['kogoBlokowac'] jest tablicą, ale możesz też zrobić rzutowanie - pozbędziesz się warninga.
pozdr. |
|
|
![]()
|
|
$_POST['kogoBlokowac'] nie jest tablicą - tak wynika z warninga. Z formularz przekazywana jest tablica w do skryptu usun_blokuj.php w ten sposób:
Przecież to jest tablica.. Pozatym w pliku usun_blokuj.php mam takie trzy linijki:
i warningi są tylko przy dwóch ostatnich.. Ten post edytował J4r0d 3.07.2006, 20:01:00 -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy jeżeli nie zaznaczysz żadnego z tych checkboxów ta tablica będzie istnieć? Checkbox daje value tylko jeżeli jest zaznaczony - jeżeli nie jest to poprostu go nie ma. Nie jestem pewien jak to przy takim zapisie "tablicowym", ale coś mi się wydaje że właśnie tak jak piszę.
edit: to by też tłumaczyło dalczego nie wszędzie masz warningi - część checkboxów masz zaznaczone a część nie. pozdr. Ten post edytował siemakuba 3.07.2006, 20:02:45 |
|
|
![]()
|
|
a czy jeżeli nie zaznaczysz żadnego z tych checkboxów ta tablica będzie istnieć? Checkbox daje value tylko jeżeli jest zaznaczony - jeżeli nie jest to poprostu go nie ma. Nie jestem pewien jak to przy takim zapisie "tablicowym", ale coś mi się wydaje że właśnie tak jak piszę. edit: to by też tłumaczyło dalczego nie wszędzie masz warningi - część checkboxów masz zaznaczone a część nie. pozdr. Warnigni wywalało w takiej sytuacji: Żaden checkbox nie był zaznaczony. Zaznaczyłem jednego i przesłałem formularz. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
no właśnie, zaznaczyłeś jeden checkbox, a robisz pętle po trzech tablicach. Musisz zaznaczyć co najmniej jeden checkbox z kazdej grupy, zeby potrzebne tablice zostaly utworzone i przeslane po zatwierdzeniu formularza. Co zrobić żeby się pozbyć warningów już napisałem.
pozdr. |
|
|
![]()
|
|
no właśnie, zaznaczyłeś jeden checkbox, a robisz pętle po trzech tablicach. Musisz zaznaczyć co najmniej jeden checkbox z kazdej grupy, zeby potrzebne tablice zostaly utworzone i przeslane po zatwierdzeniu formularza. Co zrobić żeby się pozbyć warningów już napisałem. pozdr. Masz racje. Dziękuje.
Ten sposób nie wywala warniga ale zamazuje wartości tablicy jeśli zaznaczę checkboxa ! -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 02:21 |