![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takio skrypt :
dziala ok. Ale obsluguje tylko *gif, *jpg itp. Chce by pobieral pliki flash *swf Domyslam sie ze trzeba poprawic linijke :
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plikow SWF nie osadzasz (embedujesz) na strone za pomoca znacznika IMG, sluzy ku temu znacznik OBJECT
Ten post edytował LBO 21.03.2006, 17:50:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem.
Uzywam na stronie plikow swf, sluzy do tego kod: Kod <OBJECT classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000 codeBase=http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0 height=17 width=95><PARAM NAME=movie VALUE=plik.swf><PARAM NAME=menu VALUE=false><PARAM NAME=quality VALUE=high><PARAM NAME=wmode VALUE=transparent> <EMBED src=plik.swf menu=false quality=high wmode=transparent bgcolor=#FFFFFF WIDTH=990 HEIGHT=145 TYPE=application/x-shockwave-flash PLUGINSPAGE=http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash> </EMBED></OBJECT> Problem w tym, ze nie wiem jak polaczy oba kody |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 3 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jak połączyc oba skrypty ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Saluto. |
|
|
![]()
|
|
Z tego co widze powyzszy kod nie jest wspomagany moim kodem losowego wyboru objektu Flash.
Moj kod sprobowalem polaczyc z Ociu:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jak podal @Ociu:
edit: i czywiscie dodaj poprawne osadzanie SWF'a edit2: ogolnie jest daleko od idealu np. rozszerzenie jest sprawdzane conajmniej 2 razy.. zmodyfikowalbym tablice $images - kluczami bylyby nazwy pliku, a wartosciami extensions... ale to juz twoja glowa ![]() cheers Ten post edytował LBO 22.03.2006, 14:47:28 |
|
|
![]()
|
|
Powyzszy kod nie dziala!
Po sparsowaniu otrzymujemy: Kod <OBJECT classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000 codeBase=http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0> <PARAMNAME=movie VALUE=><PARAM NAME=menu VALUE=false><PARAM NAME=quality VALUE=high><PARAM NAME=wmode VALUE=transparent> <EMBED src= menu=false quality=high wmode=transparent bgcolor=#FFFFFF width=990 height=140 TYPE=application/x-shockwave-flash PLUGINSPAGE=http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash> </EMBED></OBJECT> Z kodu Kod VALUE=false domyslilem sie ze cos jest nie tak ze zmienną.Poprawilem na i śmiga ! :-) Co masz na mysli mowiac : Cytat edit2: ogolnie jest daleko od idealu np. rozszerzenie jest sprawdzane conajmniej 2 razy.. zmodyfikowalbym tablice $images - kluczami bylyby nazwy pliku, a wartosciami extensions. Jezeli macie chwile czasu to poprawcie ten kod by był idealny ![]() Ja ze swojej strony zrobilem co moglem poprawilem zmienne w kodzie i skrypcik dziala. |
|
|
![]()
|
|
poprawione :
Ten post edytował LBO 23.03.2006, 00:52:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod @LBO zwraca pliki bannerow z podanej sciezki:
Cytat Array ( [ae1.swf] => .swf [ae2.swf] => .swf [ae3.swf] => .swf [ae4.swf] => .swf ) Wie ktos jak sie tego pozbyc? Dzieki, willi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
zamień na:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozostalo:
Cytat Array ( [ae1.swf] => .swf [ae2.swf] => .swf [ae3.swf] => .swf [ae4.swf] => .swf ) Dodatkowo Warning: Cytat getimagesize(files/rotate/2): failed to open stream: No such file or directory ... on line 78
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hmm, a czy tu jest 78 linijek?
Bo ścieżki do plików (katalog) nijak się nie zgadzają z tym, co podałeś wcześniej. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie ma 78 linijek, bo podalem ostrzerzenie wyrzucone przez serwer, po wgraniu calego pliku (razem z html).
Bo ścieżki do plików (katalog) nijak się nie zgadzają z tym, co podałeś wcześniej. Wlasnie o to chodzi. Po zmianie:
parser nie znajduje juz pilkow w katalogu files/rotate/ (ae1.swf, ae2.swf, etc.) tylko (jesli dobrze rozumiem) klucze 1,2,3... PS. Jesli chodzi o PHP to jestem jak miejsce wskazuje przedszkolakiem. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Tutaj było coś innego + inny numerek linijki, to dlatego pytam. Czy ty masz zainstalowane GD? Po walnąłem wszystko do siebie (PHP 5.2.1) i działa jak powinno (nawet bez tej mojej modyfikacji). Ten post edytował erix 18.02.2007, 13:32:40 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Czlowiek sie uczy cale zycie. Co to jest GD?
Folder images/kartki/ byl podany w kodzie @LBO. Ja oczywiscie zmienilem - sam umiesciem flashe w files/rotate/ Problem rozwiazalem przed chwila korzystajac z tego (klik) rozwiazania. Mimo to dalej nie rozumiem, dlaczego u mnie serwer wywalal ten dziwny blad pokazujac poszczegolne pliki ze sciezki. Mam u siebie PHP 4.4.2. Pozdr, willi |
|
|
![]()
|
|
Rozszerzenie do generowania grafik, ale klikam szybciej niż myślę, bo wywaliło, że plik nie istnieje (a nie tak, jak pomyślałem, że GD nie ma). :X
Nie wpisywało całej ścieżki obrazka do parametru, nie wiem dlaczego... Odpaliłem też na PHP4 (4.4.4) i efekt był ten sam - pięknie zwróciło wszystko, tak jak powinno... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Kod @LBO zwraca pliki bannerow z podanej sciezki: Wie ktos jak sie tego pozbyc? Dzieki, willi Usuń
i po sprawie. Nie wiem po co te zamiany nazw zmiennych, array_keys()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual etc. |
|
|
![]()
|
|
Rowniez dziala, dzieki!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:09 |