![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Sporo ostatnio czytałem artykułów na temat MVC kontrolerach WebRequestach itp... ale nie znalazłem żadnego artykułu który by to wszystko mniej więcej uporządkował. Jestem na etapie pisania dość sporego projektu i chciałbym żeby kod który oddam w ręce zleceniodawcy był czysty, przejrzysty i logiczny. Całość podzieliłem tak: dir _Actions Surowy podział klas do zarządzania jakimiś elementami (Data i czas; Upload plików; Obrazki - formatowanie, zmniejszanie; handler MySql itp.. itd..) dir _Controller Rozpoznaje żadanie, odwołuje się do odpowiedniego modułu wywołując żądanie. Pobiera wynik i ubiera go w html. Na koniec zwraca wynik do przeglądarki dir _Modules Jak sama nazwa wskazuje Moduły, czyli operacje na bazach danych wykorzystanie Pluginów i Actions, zwracanie wyników itp. dir _Plugins Klasy wykorzystujące _Actions np połaczenie Uploadu plików i formatowania obrazków. co w połączeniu daje nam Uploader obrazków który będzie pomniejszał i formatował obrazki lub Sesion Handler (korzystający z _actions/mysql itd.. dir _Template katalog z plikami .tpl Mam problem z oddzieleniem klasy samego widoku... głowie się jak narazie bez rezulatatu. Ogólnie tak to widze, przynajmniej po częsci. Co wy na to ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:53 |