![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem: probuje podpiąć się użytkownikiem domenowym do oracle przy uwierzytelnieniu poprzez kerberosa. Problem jest przy generowaniu ticket'u...a konkretnie, komenda: okinit nazwa_usera@domena wywala mi błąd: okinit Malformed representation of principal Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi. Witam Mam taki problem: probuje podpiąć się użytkownikiem domenowym do oracle przy uwierzytelnieniu poprzez kerberosa. Problem jest przy generowaniu ticket'u...a konkretnie, komenda: okinit nazwa_usera@domena wywala mi błąd: okinit Malformed representation of principal Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi. problem rozwiązany... dla kogoś, kto w przyszłości spotka się z podobym problemem: należy dokłądnie sprawdzić wpisy dotyczące serwera domeny w pliku krb5.conf. p.s. Obsługa błędów kerberosa jest zabójcza...jeden krzak- tysiąc możliwości. Ten post edytował paramo 7.03.2011, 15:53:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:51 |