![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W poszukiwaniu odpowiedzi na dręczące mnie pytanie nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi. Czy jest możliwość z jednej strony index.php wykonać przejście za pomocą SUBMIT:
W taki sposób aby otworzyły się dwie podstrony: zawierające informacje pobierane z index.php w momęcie kliknięcia guzika? Potrzebne mi jest to rozwiązanie do pobierania informacji z bazy za pomocą listy rozwijanej i wyświetlenie ich w nowych oknach: podstronaA.php - wyświetla zaznaczone rekordy za pomocą tabeli podstronaB.php - rysuje wykres z uwzględnieniem zaznaczonych rekordów z bazy z góry dziękuje za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak to sie raczej nie da zrobić.
Musisz dac a podstrona.php bedzie po prostu wykonywała te dwa zadania. Dlaczego koniecznie chcesz je rozdzielic na dwie podstrony? Jeśli masz "podstronaB.php - rysuje wykres z uwzględnieniem zaznaczonych rekordów z bazy" to zrób tak żeby php generowało obrazek (Header - image) a w podstrona.php dać
(parametry GET pobrane z wysłanego formularza) Ten post edytował rafalp 16.02.2010, 12:38:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykres musi pozostać tak jak jest, gdyż rysowany jest za pomocą XML i ma dodatkowe funkcje. Dlatego też nie chce go zmieniać. A skoro piszesz że nie ma takiej możliwości to może jest jeszcze jakiś inny sposób??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2009 Skąd: Racibórz/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl główną stronę i dalej linka z target="_blank" do wykresu
![]() -------------------- ![]() Griwes' Homepage | eWorld | Moje wypociny | LastFM Profile |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 4.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz <form> to daj pola typu <input type="hidden" name="jakas nazwa" value="wartosc" />
Na drugiej stronie odczytujesz wartosc z inputa (tego hidden) o nazwie "jakas nazwa" przesłaną POST'em np: <input type="hidden" name="opcja" value="korozja" /> i w skrypcie na następnej stronie odczytujesz $wartosc = $_POST['opcja']; Na stronie, gdzie odczytujesz POST'em wyświetlasz to w zależności jaką wartość ma zmienna z inputa typu hiiden. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2009 Skąd: Racibórz/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mi o to, żebyś normalnie obsłużył tylko jedną stronę i w widocznym miejscu dał linka do wyświetlenia wykresu z target="_blank".
-------------------- ![]() Griwes' Homepage | eWorld | Moje wypociny | LastFM Profile |
|
|
![]()
|
|
sorki ale Nadal nie rozwiązałem mojego problemu, nie wiem w jaki sposób przekazać zmienne ze strony index.php do podstronaB.php?
Na chwile obecną robię tak: z index.php przesyłam dane do podstronaA.php Dalej na podstroniA.php sprawdzam wartości $_POST:
nie wiem w jaki sposób przekazać zmienne z podstronaA.php na podstronaB.php?? jest ktoś z was wstanie pomóc w tym problemie? Ten post edytował blusss1 18.02.2010, 18:54:23 |
|
|
![]()
|
|
Możesz użyć np. sesji.
-------------------- ![]() Griwes' Homepage | eWorld | Moje wypociny | LastFM Profile |
|
|
![]()
|
|
Dzięki kolego pomogłes mi bardzo!
Jeżeli mam formularz na stronie1 gdzie w znaczniku FORM w parametrze ACTION podaje adres dokumentu PHP mającego obsłużyć ten formularz:
to na tejże stronie stosuje zmienne sesyjne:
dalej na stronie3 wystarczy już tylko odwołać się do sesji na początku skryptu: i zmienne automatycznie przypisane są do:
Jeszcze raz dziękuje |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 06:19 |