![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz z którego dane są dodawane do bazy.
Po wcisnięciu przycisku 'Zapisz' otwiera się skrypt zapisujący wprowadzone dane i wyswietlający info o dokonanym zapisie. Jeżeli teraz zostanie naciśnięty przycisk 'Odśwież' to te dane jeszcze raz zostaną zapisane. Oczywiście można zrobić w skrypcie sprawdzenie czy identyczne dane nie zostały już zapisane, ale takich formularzy mam kilka. Chciałbym zrobić coś takiego, ze wciśnięcie przycisku 'Odśwież' spowoduje np. przejscie do strony głównej. Z góry dziękuję. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php to wygląda tak...
Jak będziesz miał problemy z header" title="Zobacz w manualu php" target="_manual poszukaj headers already send ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za podpowiedź.
![]() Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakiś podobny sposób na przyciski 'Wstecz' i 'Dalej' ![]() Jeszcze raz dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrócić do poprzedniej strony możesz za pomocą $_SERVER['HTTP_REFERER'].
Wstecz i dalej, za pomocą javascript, albo trzymać powiedzmy w sesji albo ciastach każdą akcję użytkownika... Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Tak ale chodzi mi o to, czy można w jakiś sposób
podobny do Twojego przykładu 'przechwycić' wciśnięcie przycisku 'Wstecz' i 'Dalej' na pasku przeglądarki. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:15 |